Bivši napadač Uniteda dao žestoku procjenu: Ten Hag će dobiti otkaz prije Božića

Nogomet 05. sep 202414:33 0 komentara
REUTERS/Molly Darlington

Nekadašnji napadač Manchester Uniteda Teddy Sheringham smatra da će sadašnji menadžer tog kluba Erik Ten Hag najkasnije do Božića dobiti otkaz.

United je u prva tri kola nove sezone pretrpio dva poraza i nalazi se na 14. mjestu tabele Premier lige, a navijače posebno boli katastrofalno izdanje ekipe u derbiju sa Liverpoolom (0:3), a Sheringham smatra da će trener zbog toga platiti cijenu.

“Kada sezonu završite kao osmi, to stvarno nije dobro za Manchester United. Kraj, tačka. Morate da promijenite to što se dešava. Kada pogledate nestalnost prošle sezone i ono što slijedi, bez imalo dileme možete da kažete da nije bilo nikakve promjene. Da li će menadžer biti tu do kraja sezone? Mislim da neće. Otići će prije Božića“, kaže bivši fudbaler.

Crveni đavoli ni poslije toliko vremena otkako je došao Holanđanin da bude menadžer nemaju identitet.

“Drugačiji igrači, možda. Ali i dalje nema promjene filozofije i toga kako Ten Hag želi da igra. Ne volim da ljude otpuštaju. Nije lijepo reći da ljudi ne bi trebalo da budu na nekoj poziciji, ali njemu nije mjesto tamo. To nije dovoljno za Manchester United“.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!