Bolan intervju bivšeg golmana Dinama: “Ovo je moje posljednje obraćanje, znam da dan X dolazi” (VIDEO)

Nogomet 13. sep 202413:05 0 komentara
Foto: Screenshot / Sport1

Bivši golman Dinama bori se s teškom bolešću.

Georg Koch dao je svoj posljednji intervju za Sport1. U svibnju prošle godine Koch je otkrio da ima rak gušterače da su mu liječnici rekli da će uskoro umrijeti.

Pred kamerama njemačke televizije nosio je majicu s natpisom “do gorkog kraja”.

“To je moj humor, to sam ja”, rekao je Koch.

Otkrio je kako je reagirao kada je saznao da ima rak.

“Sada moram emocije držati pod kontrolom. Iznenada sam bio iščupan iz života, sa samo tri rečenice. Znao sam da se moram boriti, uvijek je bilo tako u mom životu. Morao sam se boriti i za poziciju na golu. Naravno da nisam odmah svima rekao. Bilo mi je jasno da nema odustajanja”, rekao je Koch suznih očiju pa dodao:

“Ima dana kada sam depresivan i glava mi je prazna, ali ima i dana kada bih mogao čupati drveće. To se ne može objasniti. Ne mogu reći kako će biti sutra. Ponekad sam navečer dobro raspoložen. Legnem u krevet, a ujutro ne mogu disati.”

Liječnici su mu davali tek pola godine života.

“Prošao sam kemoterapije i uzimao lijek iz Sjedinjenih Američkih Država koji nažalost nije odobren u Njemačkoj. Koštao me nekoliko maraka, ali zato sam još živ. To je dobra stvar.”

Njemački novinar pitao ga je zapita li se ikad “zašto ja”.

“Uopće se ne radi o meni. Toliko je ljudi koji žive s rakom i drugim bolestima. Ne želim se stavljati u prvim plan. Ne pitam se ‘zašto ja’. Možemo ovakav intervju napraviti s bilo kim, i oni se to pitaju. Ovo je moj posljednji intervju. To da mogu o tome ovdje govoriti leži u činjenici da sam kao golman u prvom planu. Mislim i na djecu na bolničkim odjelima. Svašta sam doživio, a bolesna djeca još ništa nisu, vjerojatno nisu bila ni na odmoru s roditeljima jer samo moraju ležati na odjelima. To me stvarno dirnulo”, nastavio je Koch.

Što misli o tome da mu je ovo zadnji intervju?

“To je vrlo emotivno. Nisam puno spavao sinoć. Čovječe, samo znam da dan X dolazi. Možemo li prijeći na sljedeće pitanje.”

Koch je za Dinamo igrao od ljeta 2007. u koji je došao kao slobodan igrač nakon što je raskinuo ugovor s Duisburgom. Za Dinamo je odigrao 39 utakmica i osvojio naslov prvaka i Kup, a na kraju sezone napustio je Maksimir nakon što se vratio Tomislav Butina.

Uz Dinamo, igrao je još za SC Herford, bečki Rapid, Duisburg, Energie Cottbus, Kaiserslautern, Arminiju Bielefeld, PSV, Fortunu Düsseldorf i Erkenschwick.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!