Brazilski mladić zaplakao na Bernabeu: Real Madrid doveo najveću nadu Karioka (VIDEO)

Nogomet 27. jul 202418:55 0 komentara
Foto: Real Madrid CF

Brazilski napadač Endrick pustio je suze ponosa, nakon što je potpisao šestogodišnji ugovor sa Real Madridom, tokom svog predstavljanja na stadionu Santjago Bernabeu.

Novopečena zvijezda “Kraljevskog kluba” izrazila je veliko zadovoljstvo dolaskom u Madrid.

“Nemam riječi da opišem šta osjećam. Uvijek sam želio da budem ovdje. Želio sam da igram za Madrid. Bio je to san. Danas je to stvarnost”, rekao je emotivni Endrick, i nastavio:

View this post on Instagram

A post shared by 433 (@433)

“Siguran sam da ću ovdje puno naučiti. Imaju fantastične igrače. Tako da sam usmjeren na učenje od svih igrača. Pa da mogu pomoćio i povremeno na terenu”, kazao je 18-godišnjak, pa kasnije i zaplakao.

Najtrofejniji evropski klub, potpisao je već 2022. godine ugovor sa Endrickom, tadašnjim igračem Palmeirasa, s ciljem da se pridruži Madridu nakon što napuni 18 godina.

Foto: Real Madrid CF

To je sada i učinjeno, a supertalentovani Brazilac proizvod je Palmeirasove akademije. Endrick je zabio 21 gol u 82 utakmice za Palmeiras.

Ima Endrick i 10 nastupa za A selekciju Brazila, u kojima je strijelac bio u tri navrata.

Foto: REUTERS/Carl Recine

Talentovani fudbaler je prvi gol u dresu sa državnim grbom postigao sa 17 godina i 246 dana, a Squawka navodi da je Endrick postao najmlađi strijelac u historiji brazilske reprezentacije od Ronalda, koji je debitantski pogodak zabilježio 4. maja 1994. u prijateljskoj utakmici protiv Islanda (3:0). Ronaldo je tada imao 17 godina i 224 dana.

Endrick je također postao najmlađi strijelac na „Wembleyju“ u seniorskoj konkurenciji.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!