Brighton spakovao šest golova u mrežu Vukova, tragedija za Forest

Nogomet 29. apr 202318:02 0 komentara
REUTERS/Toby Melville

Brighton je sve bliže plasmanu u Evropu, protiv Wolverhamptona su demonstrirali silu, slavili su sa čak 6:0, dok je Nottingham Forest poražen u gostima protiv Brentforda – 2:1.

Brighton je ostvario najubjedljiviji trijumf od kako se takmiči u Premier ligi, žrtva sjajnog tima koji sa klupe predvodi Italijan De Zerbi bio je Wolverhampton, čiji je golman Jose Sa čak šest puta vadio loptu iz svoje mreže.

Na ovaj način Brighton je nastavio borbu za plasman u Evropu, trenutno su osmi, sa bodom manje od Liverpoola, dva manje od Aston Ville i Tottenhama, ali i uz jednu, odnosno dvije utakmice manje od pomenutih ekipa.

Seriju golova je otvorio Denis Undav u šestom minutu posle odličnog dodavanja Welbecka, Nijemac je pogodio i u 66. minutu. Između njegova dva gola pogađali su još Gross u 13. i 26, odnosno Welbeck u 39. i 48. minutu.

Koliko je nemoćna bila ekipa Wulverhamptona, najbolje govori činjenica da su gostujući navijači posle četvrtog primljenog gola, pred kraj prvog poluvremena, napustili tribine “Amex stadiona“.

U istom terminu igran je vrlo bitan duel Brentforda i Nottingham Foresta, u kojem su bodovi bili mnogo bitniji nekadašnjem dvostrukom prvaku Evrope.

Šumarima su bili na dobrom putu da obezbjede vrlo važan trijumf u grčevitoj borbi za opstanak, poveli su golom Danila u 45+1. minutu. Ipak, u 82. minutu Ivan Toney je izjednačio, lukavim udarcem iz slobodnog udarca sa 17 metara, a u četvrtom minutu nadoknade preokret je donio Dasilva – 2:1.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!