Cassano iznio stav pa opsovao: Ronaldo ne zna igrati, da ima 3.000 golova…

Nogomet 23. sep 202419:31 0 komentara
AP Photo/Antonio Calanni

Bivši napadač Real Madrida Antonio Cassano oštro je napao Cristiana Ronalda, sugerišući da je 39-godišnji napadač previše sebičan.

Ronaldo je postao prvi igrač u historiji koji je postigao 900 golova ranije ovog mjeseca kada je zabio za Portugal protiv Hrvatske.

Mnogi su portugalsku zvijezdu proglasili jednim od najučinkovitijih strijelaca u historiji fudbala, međutim, Antonio Cassano ne dijeli isti stav i Italijan je gostujući u podcastu Viva El Futbol bizarno kritikovao Ronalda unatoč njegovom značajnom uspjehu.

“Cristiano Ronaldo ne zna igrati fudbal”, rekao je Cassano. “Mogao je zabiti 3000 golova, je*e mi se. Higuain, Aguero, Benzema, Lewandowski, Ibrahimović i Suarez znali su kako da se uklope u tim i sarađuju sa saigračima, oni su znali mnogo toga više od Ronalda čiji je glavni i jedini cilj da zabija golove. Nije ga zanimalo da li njegova ekiša pobjeđuje ili gubi, bitno je da on daje golove.”

Cassano i ranije nije simpatisao Ronalda, a u jednom navratu je govorio i o njegovoj “sebičnosti”:

“On zabija gol po utakmici, ali teško razumije Pirlovu ideju fudbala. Uvijek je bio malo sebičan, nije ga briga da drugi zabijaju, on živi da bi zabijao. On ne živi za igru.”

Antonio Cassano je u klupskoj karijeri postigao 139 golova i ubilježio 118 asistencija, a nastupao je za velikane kao što su Real Madrid, Milan, Roma, Inter, Sampdoria… U reprezentaciji Italije postigao je 10 golova u 39 nastupa.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!