Čudan izbor afričkog fudbalera godine: Bez Salaha i Osimhena

Nogomet 25. okt 202414:44 0 komentara
REUTERS/Molly Darlington

Fudbalska konfederacija Afrike (CAF) objavila je imena 10 fudbalera nominovanih za zvanje najboljeg fudbalera na kontinentu.

Predloženi za nagradu su: Amine Gouiri (Rennes), Edmond Tapsoba (Bayer Leverkuzen), Simon Adingra (Brighton), Chancel Mbemba (Olimpiqu Marseille), Serhou Guirassy (Stuttgart), Aschraf Hakimi (PSG), Sofiane Rahimi (Al Ain), Ademola Lookman (Atalanta), William Trust Ekong (Al Holud) i Ronven Williams (Mamelodi Sundons).

Veoma zanimljiv izbor, a u oči upada da na njemu nisu vedete Liverpoola i Galatasaraya Mohameda Salaha i Victora Osimhena. Salah je prošle sezone imao učinak od 25 golova i 14 asistencija na 44 utakmice, a ove na 12 utakmica u svim takmičenjima ima po sedam golova i asistencija. Osimhen je prošle sezone u dresu Napolija postigao 17 golova uz četiri asistencije, a ove u dresu Galatasaraya na šest utakmica pogodio je tri puta i zabilježio pet asistencija.

Pobjednik će biti objavljen 16. decembra u marokanskom Marakešu. Pobjednika inače biraju tehnička komisija CAF, novinari, kapiteni i treneri reprezentacija te predstavnici klubova koji su se kvalifikovali za kontinentalna takmičenja.

╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad, pridružite nam se i na WhatsApp kanalu klikom ovdje.

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!