Edin Džeko svjestan igre i kvaliteta protivnika: Greške koštaju, a onda se moraš poderati da daš gol

Nogomet 14. okt 202423:26 0 komentara
Foto: N1/F.Z.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u Ligi nacije od Mađarske rezultatom 0:2, a strijelac oba gola bio je Dominik Szoboszlai.

Poslije utakmice izjavu je dao kapiten Zmajeva Edin Džeko, rekavši kako se pravi mnogo grešaka, ali i da treba vremena da se sve ispravi i stekne iskustvo:

“Pokušali smo nešto drugačije jer nije bilo Demirovića i još dva igrača. Krenuli smo dobro, imali smo dvije šanse u prvih desetak minuta. Ne znam šta se desilo nakon toga, ušli smo u njihov ritam gdje su igrali duge lopte na Vargu. Nije bilo razloga za to, a onda smo nakon prve naše greške primili gol. Na ovom nivou greške se kažnjavaju. To košta i onda moraš da se ‘podereš’ da daš gol.”

“Fudbal je igra grešaka. Da nema grešaka ne bi bilo golova. Ne treba se plašiti greške, ali nije lagano, bilo je mnogo poraza, danas se možda očekivala ta pobjeda, pa je i to uticalo kao pritisak. Nije lako igrati s bojaznošću da se pogriješi, izgubi lopta. Onda se desi to čega se najviše bojiš. Mnogo nam vremena treba da naučimo iz grešaka, mi igrači se moramo zapitati koliko dajemo na terenu. Treba ubaciti malo više kvaliteta bez straha. Gazibegović i Tahirović su imali dvije šanse, nije nijedna ušla, tu je najveća greška bila što smo stali, nije im bilo svejedno.”

Svjestan je grupe u kojoj se nalazimo i kvaliteta svih reprezentacija, ali i da smo svaku utakmicu bili blizu:

“U našoj grupi su ekipe koje su par levela iznad nas i treba biti realan. Ali ne treba se nikad predati, u svakoj utakmici smo bili u igri do pred kraj, bilo je jako blizu. Poremetio nas je gol u prvom, taman u drugom kreneš nešto da napraviš, presječe te taj penal. Vidjelo se da smo jako sporo igrali s loptom, kad igraš protiv ovakvih ekipa s pet nazad, imaju Italijana za trenera, nije ih lako pomjeriti. Dvije utakmice koje imamo trebaju biti veliko iskustvo za ekipu.”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!