Englezi deklasirali Makedonce na Old Traffordu

Nogomet 19. jun 202322:48 0 komentara
Action Images via Reuters/Jason Cairnduff

Lako i ubjedljivo. Fudbalska reprezentacija Engleske slavila je pobjedu protiv Makedonaca u meču 4. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj. Istakao se igrač Arsenala Bukayo Saka sa tri pogotka.

Meč igran na Old Traffordu u Manchesteru završen je rezultatom 7:0.

Nisu uspjeli Makedonci da pruže snažniji otpor. Dobro su se držali otprilike prvih pola sata, ali su onda pali i već do kraja prvog poluvremena primili čak tri gola.

Englezi su poveli u 29. minutu golom kapitena i najefikasnijeg igrača Harryja Kanea poslije dobre akcije. Devet minuta kasnije Bukayo Saka je iskoristio dodavanje Walkera i zakucao loptu pod prečku golmana Stoleta Dimitrievskog. U posljednjem minutu prvog poluvremena pogriješio je kapiten gostiju Ristovski, a u nastavku akcije Henderson je asistirao ljubimcu domaćih navijača Rashfordu za ogromnih 3:0.

Action Images via Reuters/Jason Cairnduff

Nisu se Englezi tu zaustavli. Na samom početku drugog poluvremena viđen je najljepši gol na meču: Trent Alexandar-Arnold poslao je dugu lopu prema Saki, koji je sjajno prihvatio i još bolje šutirao na gol Makedonaca. Isti igrač je u 51. minutu postigao hat-trick za 5:0!

Do kraja meča mrežu gostiju napunili su Kalvin Phillips u 64. i opet Harry Kane u 73. minutu, ovog puta iz penala za konačnih 7:0!

Ranije tokom dana u okviru iste grupe Ukrajina je kao domaćin savladala Maltu sa 1:0.

Ostali rezultati:

Bjelorusija – Kosovo 2:1

Irska – Gibraltar 3:0

Izrael – Andora 2:1

S. Irska – Kazahstan 0:1

Turska – Wales 2:0

Švicarska – Rumunija 2:2

Standings provided by Sofascore

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!