Fabrizio Romano prenio: Predsjednik UEFA-e blokirao da Vinicus dobije Zlatnu loptu

Nogomet 28. okt 202420:25 0 komentara
Vinicius Jr i Aleksandar Čeferin (Jonathan Moscrop / imago sportfotodienst / Profimedia)

Po mnogima, dodjela Zlatne lopte 2024. postat će priča godine zbog raznih detalja. Naime, prvo je Real Madrid ujutro otkazao let prema Parizu jer su navodno saznali preko Manchester Cityja da nagradu osvaja Rodri, a ne Vinicius.

Onda je Fabrizio Romano prenio pomalo bizarnu vijest madridskog radija Cope prema kojoj je UEFA na čelu s Čeferinom blokirala Viniciusu put prema Zlatnoj lopti.

Vinicius je bio glavni favorit za osvajanje Zlatne lopte, no prema madridskom mediju UEFA je utjecala na izbor zbog sukoba s Realom.

Poznato je da je Florentino Perez idejni začetnik Superlige koja bi bila ozbiljna konkurencija monopolu UEFA-e i Lige prvaka, a kada je UEFA saznala da bi Brazilac mogao do nagrade, svojim autoritetom je sve navodno zaustavila. Barem je to teorija medija bliskog Realu.

Tako će, vjerovatno, dobitnik biti Rodri koji je osvojio Euro u Njemačkoj, a to će mu biti najveća individualna nagrada u karijeri.

╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad, pridružite nam se i na WhatsApp kanalu klikom ovdje

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!