Fudbaleri Borca nastavili pripreme za evropski meč koji može ispisati historiju

Nogomet 13. aug 202410:49 0 komentara
Foto: FK BORAC Banja Luka

Fudbaleri banjalučkog Borca intenzivno se pripremaju za uzvratnu utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Evropske lige protiv ekipe KI Klaksvik sa Farskih Otoka. Nakon gostujućeg poraza u prvoj utakmici rezultatom 2:1, Banjalučani će pokušati nadoknaditi gol zaostatka na domaćem terenu.

Igrač Borca, Damir Hrelja, istaknuo je da je ekipa motivisana i odlučna pokazati svoje najbolje izdanje pred domaćom publikom.

“Dobro treniramo i uvjeren sam da ćemo u četvrtak biti pravi. Svjesni smo grešaka koje smo napravili u prvoj utakmici i dat ćemo sve od sebe da ih ne ponovimo. Imamo ogroman motiv napraviti veliki, historisjki uspjeh i razveseliti cijeli grad i naše navijače”, kazao je Hrelja.

Uz podršku s tribina, Hrelja vjeruje da ekipa može ostvariti pobjedu koja bi im osigurala nastavak takmičenja u Evropskoj ligi.

“Moramo od prve minute ući skoncentrirani, biti borbeni i iskoristiti huk s, nadam se, punih tribina”, dodao je.

Šef struke Borca Mladen Žižović također je uvjeren u konačni trijumf, ali naglašava da igra mora biti puno bolja nego u prvom susretu.

“Nismo zadovoljni igrom, pogotovo u prvom poluvremenu kada smo dosta griješili. Moramo igrati puno bolje i toga smo svjesni”, izjavio je Žižović.

Borac će svoju šansu tražiti u uzvratnoj utakmici pred domaćom publikom u četvrtak, 15. augusta u 21 sati na Gradskom stadionu u Banjoj Luci.

Ukoliko tim Mladena Žižovića ostvari povoljan rezultat na ovom susretu osigurao bi siguran plasman u grupnu fazu UEFA-ine Konferencijske lige, prvi put u historiji.

Do sada je to učinila samo ekipa Zrinjskog.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!