Galatasaray slavio protiv Elfsborga u meču sa čak sedam golova

Nogomet 23. okt 202418:32 0 komentara
REUTERS/Murad Sezer

Fudbaleri Galatasaraya večeras su u Istanbulu u susretu trećeg kola UEFA Evropske lige savladao švedski Elfsborg rezultatom 4:3.

Domaći su sjajno ušli u utakmicu na stadionu RAMS Park i odmah pritisnuli rivala na njegovu polovinu, što im se isplatilo u 28. minuti, kada je Mauro Icardi pogodio za 1:0. Do odlaska na odmor Galatasaray je još dva puta zatresao mrežu protivnika. Prvo je 39. minuti autogol postigao Isak Petterson, a zatim se u 44. u strijelce upisao Baris Yilmaz.

Međutim, u nastavku potpuno druga slika na terenu. Iako nisu preuzeli inicijativu gosti su postali mnogo opasniji po gol domaćih. Tako je u 53. minuti Elfsborg preko Niklasa Hulta smanjio na 1:3. Gosti su još više “zakuhali“ situaciju u 65. minuti, kada je Michael Baidoo pogodio s bijele tačke. Ipak, Galatasaray je brzo konsolidovao redove i vratio kontrolu nad utakmicom, a pobjedu je u 83. minuti potvrdio Yunus Akgun.

No, tu uzbuđenjima nije bio kraj jer je u sudijskoj nadoknadi Elfsborg pogotkom Johana Larssona smanjio na konačnih 4:3 za Galatasaray.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!