Golman Intera na meti velikana iz Premier lige

Nogomet 26. jun 202318:11 0 komentara
REUTERS/Umit Bektas

Engleski fudbalski klub Manchester United voljan je da plati 50 miliona eura Interu za usluge golmana Andrea Onane, saznaje Gazetta dello Sport.

Crvenim đavolima je očajnički potrebno rešenje među stativama – ugovor dosadašnjeg standardnog prvotimca Davida de Gee ističe početkom jula, dok menadžer Erik ten Hag nije ukazao povjerenje mladom Deanu Hendersonu i on će u potrazi za minutažom karijeru vjerovatno nastaviti u nekom drugom klubu.

Zato su se čelnici kluba sa Old Trafforda opredijelili za dovođenje novog golmana i prvi izbor je upravo Onana. Kamerunac je u Inter stigao kao slobodan igrač prethodnog ljeta iz Ajaxa nedugo nakon što mu je istekla suspenzija prouzrokovana pozitivnim doping testom.

Inter je voljan da proda svog čuvara mreže kako bi osigurao sredstva za dovođenje novih akvizicija. Jedna od želja Nerrazzura je i ponovna kupovina Romelua Lukakua koji je prošle sezone igrao na Giuseppe Meazzi kao pozajmljeni igrač Chelseaja.

Nedavno su talijanski mediji došli do saznanja da Inter tražii upravo 50 miliona eura, koliko je Manchester United sada spreman i da ponudi da bi doveo Onanu.

Reprezentativac Kameruna je nastupio 41 put za Inter i u 19 navrata potpuno sačuvao mrežu svog tima. Njegove izuzetne partije pomogle su izabranicima Simonea Inzaghija da se domognu finala Lige prvaka, u kojem je bolji ipak bio Manchester City.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!