Guardiola otkrio da li će preuzeti reprezentaciju Engleske

Nogomet 15. okt 202413:17 0 komentara
Foto: Action Images via Reuters/Lee Smith

Dio engleskih i italijanskih medija je objavio kako će nakon kraja aktualne sezone Pep Guardiola, trener nogometaša Manchester Cityja, preuzeti poziciju selektora engleske reprezentacije.

“Odlazim iz Manchester Cityja na kraju sezone? O tome još nisam odlučio. Moja je budućnost otvorena i nemam točnih odgovora. U nogometu je sve moguće, ali ako mogu reći iz sadašnjeg ugla ja neću biti idući selektor Engleske“, poručio je 53-godišnji Guardiola, već godinama jedan od najboljih svjetskih stručnjaka.

Nakon kraja Evropskog prvenstva, gdje je Engleska poražena u finalu od Španije, s dužnosti selektora je otišao Gareth Southgate. Na njegovo je mjesto sjeo Lee Carsley, ali on i dalje ispunjava ulogu privremenog selektora, a Engleski nogometni savez pokušava pronaći dugotrajnije rješenje s trenerom uglednijeg imena. Po brojnim napisima trenutačno je prvi favorit za to mjesto Thomas Tuchel.

Guardioli aktualni ugovor s Manchester Cityjem ističe na kraju ove sezone, a po nekim izvorima tokom ljeta je Engleski nogometni savez već ponudio Špancu posao selektora. Ni jedna strana to nije potvrdila.

Engleska je prošle sezone ispala iz elitne Lige nacija te ove sezone igra u Ligi B. Nakon četiri kola nalazi se na drugom mjestu svoje skupine s devet bodova. Tri više, odnosno maksimalnih 12 bodova, ima Grčka.

Guardiola je od 2016. godine trener Manchester Cityja, a osim dominacije u engleskom nogometu prije dvije sezone je klubu donio premijerni naslov pobjednika Lige prvaka. Ranije je još radio u Barceloni i Bayernu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!