Haaland i Kovačić za pobjedu Cityja na Stamford Bridgeu

Nogomet 18. aug 202419:29 0 komentara
Images via Reuters/Peter Cziborra

Manchester City je savladao Chelsea u derbi meču prvog kola Premijer lige rezultatom 2:0. Donekle očekivanu pobjedu "Građanima" donijeli su Erling Haland i nekadašnji igrač londonskog kluba, Mateo Kovačić.

City je od početka nametnuo ritam, baš kako se i očekivalo. Pep Guardiola je imao nekoliko iznenađenja u startnoj postavi u vidu Lewisa i novajlije, Savinha, ali je djelovalo dosta dobro.

Prvu veliku priliku su „Građani“ iskoristili. Odličnu akciju je započeo Doku, dugo je držao loptu, potom dodao u sredinu do Silve koji je samo prosledio do Haalanda, a golgeter te kategorije ne promašuje ovakve prilike i City je poveo.

Chelsea je blago preuzeo loptu, ali nije stvarao prilike, dok je gostujuća ekipa i dalje bila konkretnija. U 45. minutu je Palmer šutirao sa ivice šesnaesterca, Ederson je odbranio i kratko odbio loptu na koju je natrčao Jackson. Napadač Chelseaja je zatresao mrežu, ali iz ofsajda.

City je imao dobru priliku preko Haalanda u 51. minutu, ali je prvi dio drugog poluvremena obilježila kolosalna šansa Chelseaja devet minuta kasnije.

Jackson se našao na tri metra od gola i iz voleja je pogodio direktno u Edersona.

Plavcu su pritiskali, pravili prilike i polu šanse, a onda je Mateo Kovačić, bivši igrač Chelsea zatresao mrežu „Plavaca“ u 84. minutu za ovjeru pobjede Manchester Cityja.

Donekle očekivan početak prvenstva, kao i očekivan rezultat. Chelsea sa novim trenerom Enzom Marescom mora tek da pronađe standardnih 11 koji će voditi tim kroz sezonu.

Standings provided by Sofascore

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!