Historijska noć za Borac: Prvaci BiH slavili na Kipru prvu evropsku pobjedu (VIDEO/FOTO)

Nogomet 24. okt 202420:37 0 komentara
Facebook/FK Borac Banja Luka

Fudbaleri Borca upisali su prvu historijsku pobjedu u glavnom fazi UEFA takmičenja. Banjalučani su minimalno savladali APOEL na Kipru.

Ekipa Mladena Žižovića zaprijetila je na otvaranju susreta preko Srećkovića i Herrere, ali promjene rezultata nije bilo.

Uzvratili su domaći preko Meyera, ali Manajlović je bio dobro postavljen i spriječio kiparski tim da dođe do prednosti.

Najtrofejniji klub sa Kipra poveo je u 24. minutu preko Radosav Petrović, poslije sjajnog centaršuta Tejersa, ali glavni arbitar Robert Jones poništio je gol nakon VAR provjere.

KRAJ UTAKMICE APOEL 0-1 Borac: Stefan Savić junak bh. predstavnika u Nikoziji

VAR soba morala je reagovati i sedam minuta kasnije, El Arabi je šutirao, jedan od fudbalera APOEL-a je pao na rubu šesnaesterca poslije duela sa igrače Borca, ali Jones je na kraju dobio poruku iz VAR sobe da nema elemenata za jedanaesterac.

Stezali su Kiprani obruč oko gola Borca, ali su sve preživjeli prvaci Bosne i Hercegovine u prvom poluvremenu.

APOEL FC
APOEL FC
APOEL FC
APOEL FC

Nastavak utakmice nije donio previše uzbuđenja, osim nekoliko javnih opomena, a Banjalučani su poveli u 63. minutu.

Stefan Savić izveo je slobodan udarac iskosa, niko nije zakačio loptu na putu do mreže, koja je prevarila Vida Beleca i hladan tuš za domaće navijače u Nikoziji. Gol pogledajte OVDJE.

Dobro su se branili Žižovićevi izabranici poslije postignutog gola, ali su imali i malo sreće kada je šut Abagne završio pored gola Manojlovića.

Novi promašaj APOEL-a i veliku priliku za poravnanje, propustio je El Arabi u 85. minutu meča. Dvije minute kasnije Abagna je imao još jedan dobar pokušaj, ali njegov udarac završio je malo iznad prečke golmana Banjalučana.

Nastavili su pritiskati igrači Manuela Jimeneza sa distance, a novi priliku kreirao je Kattirtzis, ali i njegov šut je završio preko Borčevog gola.

Poslije remija sa Panathinaikosom, Borac je neporažen nakon dva kola i sada Banjalučani imaju četiri boda i nalaze se na devetom mjestu UEFA Konferencijske lige.

╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad, pridružite nam se i na WhatsApp kanalu klikom ovdje.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!