Ispovijest slavnog Brazilca: “Predozirao sam se i uz kokain bio budan sedam dana“

Nogomet 07. okt 202407:52 0 komentara
Foto: AP Photo/Armando Franca

Legendarni brazilski napadač Mario Jardel koji je harao evropskim fudbalom krajem prošlog i početkom ovog vijeka, otkrio je šokantne detalje iz svog života.

Ispričao je o teškom životnom razdoblju u kojem se odao porocima.

Jardel je nekada igrao kao napadač, a bio je strah i strah za protivničku odbranu, bio je najpoznatiji po pozicioniranju na terenu i udarcima glavom.

Talentovani Brazilac je brzo pokazao talenat u klubovima Vasco de Gama i Gremio, a primijetili su su ga čelnici Porta u koji je prešao 1996. godine i ostao do 2000. godine. U tom periodu postigao je čak 170 golova.

Potom je prešao u turski Galatasaray u transferu vrijednom 16 miliona eura, a svi su očekivali da nastavi blistavu karijeru. Ipak, pao je u pakao droge, a to je otvoreno priznao u jednom intervjuu prije nekoliko godina.

“Drogirao sam se, uzimao kokain i pao sam u depresiju. A u svijet droge sam ušao sasvim slučajno. Kada postanete uspješan fudbaler, postoje mnoge zamke, lažna prijateljstva i slično. Neki ljudi su mi nudili lijekove i počeo sam da ih redovno konzumiram’’, rekao je Brazilac.

U razgovoru je priznao da su svi u Portu znali da se drogira, a najgore je bilo 2002. godine kada nije otišao na Svjetsko prvenstvo sa reprezentacijom.

“Predozirao sam se 2002. i bio sam budan sedam dana sa kokainom. Za one od vas koji me gledaju, samo da znate da to nije pozitivan primer. Mislio sam da mi se ništa neće desiti, da je sve u redu. Pao sam na dno i trebalo mi je dosta vremena da ustanem”, rekao je Žardel u emisiji gde je zaplakao pred kamerama.

Kada je završio karijeru, počeo je da uzima sve više lijekova i na kraju bankrotirao. Međutim, izvukao se.

“Ono što je važno je da sam živ i da danas mogu da kažem ne drogi“, zaključio je bivši najbolji strijelac Evrope.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!