Italijanski insajder: “Galliani sanja o Perišiću”

Nogomet 16. sep 202407:52 0 komentara
REUTERS/Lee Smith

Ivan Perišić (35) blizu je povratka u Serie A, prema izvještajima italijanskih medija.

Dva prvoligaša, Monza i Como, pokazali su interes za njega. Iako je prijelazni rok u Italiji završio prije dvije sedmice, Perišić, kao slobodan igrač, može odmah potpisati ugovor s jednim od tih klubova i odmah zaigrati. Interes Monze potvrdio je talijanski novinar Nicolo Schira.

“Monza među slobodnim igračima traži za Alessandra Nestu krilnog beka. Adriano Galliani sanja o Ivanu Perišiću, ali još ga nije uspio dovesti. Još jedna opcija je Antonio Candreva, a postoje još dva igrača koja bi mogla doći na to mjesto”, napisao je na X-u talijanski insajder.

Adriano Galliani, sportski direktor Monze i dugogodišnji suradnik Silvija Berlusconija, bivšeg premijera Italije i medijskog magnata, bio je ključan u prelasku Monze u Serie A nakon što je Berlusconi, poslije povlačenja iz Milana, kupio klub.

Trener tima je Alessandro Nesta, legenda italijanskog nogometa. Monza je prošlu sezonu završila na 12. mjestu, ali nakon tri kola aktualne sezone imaju samo dva boda i trenutno su u potrazi za pojačanjima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!