Japan ispao sa penala u 96. minutu!

Nogomet 03. feb 202416:48 0 komentara
REUTERS/Thaier Al-Sudani

Azijski kup, poput najskuplje Netflix serije, ne prestaje da prikazuje drame u nadoknadi vremena iz epizode u epizodu.

Dan nakon što je Južna Koreja izbjegla eliminaciju golom sa penala u 96. minutu, a onda dokusurila Australiju u produžecima, fudbaleri Japana eliminisani su u sličnom maniru.

Ko Itakura i Takehiro Tomiyasu tragikomično su reagovali na jedan naizgled bezazleni „balon“ u svom šesnaestercu, nesigurnom Itakuri „iz mrtvog ugla“ pojavio se Hossein Kanaanizadegan, oduzeo mu loptu, došlo je do kontakta i jedanaesterac.

Iran – Japan 2:1 (0:1) golom kapitena Alireze Jahanbakhsha sa bijele tačke u šestom minutu nadoknade nakon čega niko nije mogao Japancima da nadoknadi propušteno.

REUTERS/Thaier Al-Sudani

Zadovoljni zasluženim vodstvom iz prvog poluvremena, pogotkom upornog Hidemase Morite u 28. minutu, fudbaleri Japana odlučili su se za dekadentan fudbal u nastavku, prepustili su loptu, tempo i ofanzivu rivalu i za to bili zasluženo kažnjeni.

Iran je izjednačio u 55. minutu poslije fantastične akcije asistenta Serdara Azmouna i strelca Mohammada Mohebija, a nakon što su milimetri spriječili Azmouna da se upiše u strijelce (na spektakularan način) u 63. minutu, ličilo je na produžetke sve do posljednje sekunde meča.

Iran će kao nagradu za moderan, brz i hrabar fudbal u nastavku dobiti pobjednika iz posljednjeg četvrtfinala Katar – Uzbekistan.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!