Kakav dan za Rođene: I Edo Vehabović potpisao ugovor sa Veležom!

Nogomet 05. dec 202318:06 0 komentara
N1 / F.Z.

Nakon što su Rođeni potvrdili kako su Ante Oreč i Nermin Haskić potpisali nove ugovore sa klubom, isto je učinio i Edo Vehabović.

“Fudbalski klub Velež Mostar sa radošću obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da je vjernost crvenom dresu produžio naš vrijedni ofanzivni veznjak Edo Vehabović.

U prisustvu članova Upravnog odbora FK Velež Nedima Badžaka i Nedima Marića danas je u službenim prostorijama kluba potpisan ugovor koji će ovog kreativnog igrača veznog reda za Rođene vezati do ljeta 2026. godine.”, poručili su iz Veleža.

FK Velež

Edo Vehabović rođen je 01. maja 1995. godine u Gračanici. Ponikao je u FK Olimpik, da bi nakon dobrih igara u Bratstvu iz Gračanice obukao dres Rođenih sredinom 2018. godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Član je generacije koja je nakon 33 godine izborila učešće Rođenih na evropskoj sceni, a godinu dana kasnije i trijumfalno okončala sezonu osvojivši trofej Kupa Bosne i Hercegovine.

U šest sezona provedenih u Veležocom dresu odigrao je 178 utakmica postigavši 16 golova, dok je u 26 navrata upisao uspješne asistencije.

U polusezoni koja je na izmaku 15 odigranih utakmica, u dva navrata je tresao mreže protivničkih golmana, a sa upisane tri asistencije zauzima drugo mjesto na listi najboljih asistenata Rođenih. Upravo u posljednjem kolu, u utakmici protiv FK Sarajevo, Vehabović je svojim pogotkom Rođenima donio minimalnu ali vrijednu pobjedu u borbi za mjesta u vrhu premijerligaške tabele.

“Današnji potpisi predstavljaju kontinuitet kvalitetnog i sistemskog rada, sa ciljem rješavanja igračke križaljke, koja će Rođenima omogućiti preduslove za ostvarenje zacrtanih ciljeva u nastavku takmičenja, kako u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, ali svakako i u okviru Kupa BiH.”, poručili su iz Veleža.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!