Klafurić pred Borac: Nadam se da nećemo imati igrača manje 70 minuta, svako će igrati svoj stil igre

Nogomet 23. feb 202413:57 0 komentara
FK Velež

Derbi 20. kola i ujedno najzanimljiviji susret na stadionima u Bosni i Hercegovini predstojećeg vikenda, najavio je trener Veleža Dean Klafurić.

Borac je u ovom trenutku lider prvenstva, prvom pratiocu tim Vinka Marinovića bježi značajnih devet bodova, pa će utakmica u subotu biti definitivno najzanimljivija u kolu.

A susret na stadionu Rođeni na današnjoj press konferenciji najavili su trener Dean Klafurić i prvotimac Edo Vehabović.

“Sutra nas očekuje zanimljiva utakmica, derbi. Dolazi nam lider, veselimo se takvoj utakmici i nadam se da ćemo svim našim navijačima priuštiti zadovoljstvo. Ovakve utakmice su motiv za sve nas u klubu, nadamo se spektaklu i radosno dočekujemo tu utakmicu”, rekao je Klafurić na početku.

“Naši igrači su mislima o utakmici, to im ne treba naglašavati i njihov fokus je na utakmici. Svaka utakmica nosi svoje. Nadam se da nećemo imati igrača manje 70 minuta. Manje više isti su igrači kao zadnji put, isti treneri… Svako će igrati svoj stil igre, to i jeste najzanimljiviji sport za mene. Borac ima najkostantniju igru, to je njihovo najveće oružje”, kaže Klafurić.

Defanzivac Bruno Oliveira je prije par dana napustio je Velež, a Klafurić ističe da su u Mostaru svi ponosni na taj transfer.

“On je svakako bio pod suspenzijom za ovaj meč, a ovo je najveći transfer kluba u novije doba našeg kluba. Ponosni smo na to, to je putokaz drugim igračima da se iz Veleža može napraviti kvalitetan transfer”, završio je Klafurić.

Riječ je dobio i Edo Vehabović.

“Na domaćem terenu smo pokazali da ovdje niko nije favorit i nadam se da će tako biti i sutra”, kratko je rekao Vehabović.

Duel između Veleža i Borca igra se sutra od 16 sati na stadionu Rođeni.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!