Komična situacija u regiji: Slavili pobjedu pa ih sudija vratio na teren zbog nevjerovatnog propusta

Nogomet 23. nov 202315:44 0 komentara
NK Rogaška

U Sloveniji se danima slavi uspjeh nacionalnog tima koji je u posljednjem kolu izborio plasman na Evropsko prvenstvo, a zanimljiva scena dogodila se na tamošnjim terenima.

Tako smo imali i jednu bizarnu situaciju na utakmici Kupa koja se pretvorila u komediju. U srijedu je odigrano šest mečeva osmine finala Kupa Slovenije, najzanimljiviji meč odigran je u Ljubljani između četvrtoligaša IB 1975, nekadašnjeg Interbloka, i prvoligaša Rogaške.

JOŠ SPORTA:

Malo je nedostajalo da četvrtoligaš napravi senzaciju kada je poveo u 85. minutu meča golom Timona Perkovića, ali je dva minuta kasnije Oliver Kregar izjednačio rezultat. Izvođeni su potom penali u kojima su gosti bili bolji.

Otišli ​​su u svlačionicu i slavlje je već počelo, ali su onda doživjeli šok kada su sudije pozvale obje ekipe nazad na teren. Naime, delegat utakmice je tek po završetku shvatio da ekipe nisu igrale produžetke prije penala.

Slovenski mediji prenose da je greška nastala zbog razlika u propozicijama. Naime, u Kupu Slovenije, kazneni udarci se izvode nakon utakmice kada se utakmice igraju pod okriljem međuopštinskih fudbalskih saveza kojima pripada IB.

Ali već šesnaestina finala potpada pod nacionalni fudbalski savez, gdje pravila nalažu da se u slučaju neriješenog rezultata igraju produžeci. Nejc Gradišar i Antonio Majcenič postigli su golove za goste u produžetku, pa je Rogaška ipak prošla dalje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!