Konferencijska liga: Chelsea do lagane pobjede, Copenhagen šokiran u nadoknadi

Nogomet 03. okt 202423:16 0 komentara
Action Images via Reuters/Andrew Boyers

Odigrano je 16 utakmica prvog kola Konferencijske lige.

Bilo je priča da će Chelsea čak odustati od takmičenja u Ligi konferencije, ali Plavci su svakako jedni od favorita za osvajanje trećeg po rangu evropskog klupskog takmičenja.

Ne samo da ekipa iz Londona nije odustala, već je u prvom kolu ostvarila rutinski trijumf protiv Genta – 4:2. I pored činjenice da je Enzo Maresca imao mogućnost i da pruži šansu nekim momcima koji nisu u prvom planu u Premier ligi.

Na Stamford Bridgeu nije bilo nikakvih dilema. Chelsea je poveo golom Veige u 12. minutu, njegov zemljak iz Portugala Neto duplirao je prednost u 46. minutu.

Na trenutak se gostujuća ekipa vratila pogotkom Watanabea u 50. minutu, ali je domaćin posao završio pogocima Nkunkua u 63. i Dewsbury-Halla u 70. minutu. Do kraja, Belgijanci su preko Gandelmana postigli drugi gol u 90. minutu.

Skoro fantastičan četvrtak imao je kiparski fudbal. Najprije je Omoniaa razbila Vikingur kao domaćin, a potom su ekipe sa Rajskog ostrva uknjižile dva trijumfa na strani.

Učinio je to potom Paphos na gostovanju Petrocubu u Moldaviji – 4:1, ali ne i APOEL protiv Shamrocka u Republici Irskoj – 1:1. Malo je nedostajalo da i ekipa Radosava Petrovića odnese sva tri boda, ali je domaće spasio pogodak Wattsa u 90+2. minutu.

Lugano je lako izašao na kraj protiv HJK Helsinkija u Thunu – 3:0. Švicarce su do trijumfa vodili Papadopoulos golom u 34, te Marques i Dos Santos, koji su pogađali u 56. i 90+2. minutu.

Velški TNS je žestoko namučio Fiorentinu, odolijevao je u prvom poluvremenu, ali je italijanski tim slavio golovima Adlija u 65. i Keana tri minuta kasnije.

LASK je u Linzu bio nadomak trijumf protiv Djurgardena, ali je na kraju osvojio samo bod – 2:2. Austrijanci su golovima Berishe u 26. i Fleckera u 50. minutu imali lijepu prednost, ali su ih rastužili Priske u 57. i Nguen koji je pogodio za remi u 65. minutu.

Na Parkenu u Copenhagenu istoimeni tim je doživeo šokantan poraz od Jagellonije – 2:1. Činilo se da će Danci do pobjede, poveli su preko Hatzidiakosa u 12. minutu, ali su Poljaci zahvaljujući golu Pululua u 51. stigli do izjednačenja, a trijumf im je obezbedio Makedonac Churlinov, koji je pogodio u 90+8. minutu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!