Legendarni Francuz skida kopačke i sjeda u klupsku fotelju

Nogomet 19. okt 202413:33 0 komentara
REUTERS/Dylan Martinez

Bivši francuski štoper Rafael Varane postao je član uprave Coma, potvrdio je klub.

Varane je ovog leta stigao kao pojačanje novog člana Serije A, ali 31-godišnjak nije zaigrao ni minut ligaške utakmice za italijanski tim zbog povrede na utakmici Kupa Italije protiv Sampdorije. Šteta na koljenu uzrokovala je kraj karijere nekadašnjeg defanzivca Lensa, Real Madrida i Manchester Uniteda, koji je odluku objavio krajem prošlog mjeseca.

„Nedavno se povukao iz profesionalnog fudbala i prenijeće iskustvo i liderstvo u ovu novu ulogu, obilježavajući sljedeće poglavlje svoje karijere van terena. Njegov rad u upravi će koristiti ne samo igračima već i široj zajednici kroz obrazovne inicijative. Integracijom akademske, liderske i stručne obuke u programe za mlade, Varane ima za cilj da pomogne mladim sportistima da se pripreme za život izvan fudbala“, dio je klupskog saopštenja.

Varane iza sebe ima bogatu igračku karijeru. Sa Realom je osvojio četiri Lige šampiona, tri titule prvaka Španije i jedan Kup Kralja, a sa Unitedom FA kup.

Boje Francuske branio je između 2012. i 2023. na 93 utakmice na kojim je dao pet golova. Bez dileme, najveći njegov uspjeh bilo je osvajanje Mundijala u Rusiji 2018. godine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!