Leon Barišić: “Vjerujem da možemo namučiti i Nijemce i uzeti neki bod”

Nogomet 08. okt 202413:37 0 komentara
Foto: NFS BiH

Fudbaleri Bosne i Hercegovine pripremaju se u Sarajeva z drugi prozor UEFA Lige nacija. Protivnici igrača Sergeja Barbareza bit će Njemačka i Mađarske na Bilinom polju 11. odnosno 14. oktobra.

Šat možemo očekivati od utakmica protiv Njemačke i Mađarske.

“Kažem što je reko i selektor. Ne možemo reći da idemo ijednu utakmicu izgubiti. Idemo opružiti prvo dobar otpor Nijemcima. Ako bude dobro defanzivno organizirani kao u Mađarskoj, možemo ih namučiti i kazniti iz kontre”, kazao je fudbaler Zmajeva i dodao:

“Taj ofanzivni dio protiv Mađara je malo štekao, analizirali smo sve to i shvatili kako da uđemo više prilika. Te greške su bile jeftine tehničke greške, to nije stavr samo napdača, nego nas svih igrača. Vjerujem da možemo pružiti dobru partiju protiv Nijemaca, a pobjeda protiv Mađarske znamo šta bi nam donijela”.

Za kraj fudbaler Basela optimističan je pred okršaj sa favorizovanim Elfom.

“Osjećamo se dobro. Utakmica kao i svaka druga. Vjerujem da možemo namučiti i Nijemce i uzeti neki bod”. 

Posljednje novinarsko pitanje odnosilo se na stroga pravila koje je uveo Sergej Barbarez, a odnosi se na disciplinu i odgovornost u reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

“Niko nema problem sa tim pravilima. Kako se ponašamo profesionalno u svojim klubovima, tako moramo i u reprezentaciji se ponašati profesionalno. U komunikaciji sa saigračima i to su svi prihvatili, apsolutno je normalna to stvar. Nekad ti ne poleti avion, magla i ostale nepredviđene stvari. Mi kao reprezentativci moramo biti primjer profesionalosti”, zaključio je. Barišić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!