Lewandowski na meti kritika legende: “Umjesto da trči, on samo maše…”

Nogomet 02. sep 202420:00 0 komentara
REUTERS/Albert Gea

Poljski reprezentativac Robert Lewandowski dobio je kritike na zalaganje u nacionalnom dresu za razliku od klupskog, i to od tamošnje legende Grzegorza Lata.

Poljska nogometna reprezentacija okupila se u Varšavi gdje se priprema za prve duele igrane u okviru nove sezone Lige nacija. Poljaci će igrati u najvišem rangu ovog takmičenja, a za početak ih očekuje dva gostovanja – protiv Škotske u Glasgowu te Hrvatske u Osijeku.

Poljake može veseliti činjenica da je njihov kapiten i najveća zvijezda, Robert Lewandowski, u izvrsnoj formi na klupskoj razini. Njegova Barcelona je vrlo ubjedljivo otvorila novu sezonu španske La Lige, a poljski golgeter je postigao već četiri prvenstvena pogotka.

Međutim, Poljska već dugi niz godina nema zapaženi rezultat te velik dio tamošnje javnosti krivnju pripisuje upravo glavnom igraču reprezentacije. Tim kritičarima, pridružila se i legenda poljskog nogometa Grzegorz Lato, bivši reprezentativac i predsjednik Saveza.

Lato smatra kako Lewandowski pokazuje više zalaganja u klupskom, nego u nacionalnom dresu:

“Stvarno bih volio da svakoj utakmici reprezentacije pristupi kao utakmici Barcelone. Nema tu ‘smiluj se’! Jeste li ga vidjeli na primjer protiv Valencije? Puno trčanja, puno razbijanja odbrane, dva gola i još jedan super situacija. Umjesto da trči, on samo maše tim rukama. Znam da je nogomet danas drugačiji, druga generacija. I ja za njega puno navijam, ali… neka gleda utakmice kao što smo mi igrali u reprezentaciji. Nemam mu više šta reći”, poručio je Lato.

Hrvatska će Poljsku ugostiti 8. septembra na Opus Areni, a utakmica započinje u 20:45 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!