Lud remi Porta i Manchester Uniteda, Roma poražena u Švedskoj

Nogomet 03. okt 202423:13 0 komentara
Reuters/Peter Cziborra

Fudbaleri Manchester Uniteda ispustili su dva gola prednosti i bili pred ponorom, ali su golom Maguirea u nadoknadi vremena osvojili (samo) bod na gostovanju Portu u derbiju drugog kola Lige Evrope.

Sjajan meč videla je publika na stadionu Dragao. Plavo-bijeli Zmajevi ugostili su Crvene đavole i poslije velike borbe podijelili bodove:

Gosti iz Engleske predvođeni kritikovanim Erikom Ten Hagom i pod pritiskom posljednjih loših rezultata, iznenadili su domaće fudbalere i poslije samo 20 minuta igre imali dva gola prednosti.

U tom periodu meča izuzetno raspoložen za igru bio je Marcus Rashford, vjerovatno najkritikovani engleski fudbaler posljednjih mjeseci. Najprije je se u sedmom minutu prošetao do gola Porta i matirao Dioga Costu, da bi u 20. minutu dodao loptu Rasmusu Hojlundu, a mladi Danac iz teške pozicije uspio da „uruga“ loptu preko gol linije – 0:2!

Međutom, domaći tim se nije predavao, nošem podrškom da tribina, vrlo brzo je uzvratio udarac. Prvo je Brazilac Pepe, nekadašnji fudbaler Gremija, u 27. minutu smanjio prednost Engleza, da bi sedam minuta kasnije mladi Španac Omorodion nadvisio odbranu Uniteda i drugi put primorao Andrea Onanu da vadi loptu iz mreže – 2:2.

Drugo poluvreme počelo je velikom šansom Pereza, pobjegao je odbrani Đavola, ali je Onana ovog puta izašao kao pobjednik.

Međutim, samo dva minuta kasnije erupcija oduševljenja na Dragau. Pepe je u fantastičnoj kontri izbjegao ofsajd zamku, Samu Omorodion je istrčao ispred Mathijsa De Ligta i zakucao loptu pod prečku – 3:2!

Napadao je United i jurio izjednačenje, a sve je postalo još gore u 81. minutu kada je drugi žuti, odnosno crveni karton dobio Bruno Fernandeš, drugu utakmicu uzastopno (u Premijer ligi mu je poništen crveni karton).

I kad je izgledalo da će Đavoli doživjeti poraz Harry Maguire je u 90+1. minutu donio izjednačenje – 3:3!

Da li će ovaj rezultat preživjeti Erik Ten Hag? Engleski mediji pisali su prethodnih dana da Nizozemac ima dvije utakmice da sačuva posao. Prva je bila ova u Portu, druga je za vikend u derbiju Premijer lige protiv Aston Ville u Birminghamu.

Elfsborg 1:0 Roma 

Neočkivani poraz dožvijela je Roma u Švedskoj. Sastav Ivana Jurića pao je nakon 90 minuta, a jedini gol iz penala za švedski klub postigao je

Michael Baidoo u 44. minutu meča.
Larsson Rosvall/Novostina agencija TT putem REUTERS-a

Rezultati u ostalim mečevima 2. kola Evropa lige: Rangers – Lyon 1:4, Twente – Fenerbahce 1:1, Athletic Bilbao – AZ Alkmaar 2:0, Bešiktaš – Eintracht Frankfurt 1:3, PAOK – FSCB 0:1, Royal Uninon – Bodo/Glimt 0:0, Victoria Plzen  – Ludogorets 0:0.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!