Mbappe se povrijedio u sinoćnjem susretu Reala: Evo kolika pauza ga čeka

Nogomet 25. sep 202416:00 0 komentara
REUTERS/Vincent West

Fudbaleri Real Madrida sinoć su ostvarili petu uzastopnu pobjedu u svim takmičenjima, savladavši Alaves 3:2 na Santiago Bernabeu u sedmom kolu La Lige.

Ovom pobjedom smanjili su zaostatak za Barcelonom na samo jedan bod, iako Katalonci imaju utakmicu manje.

Real je odlično započeo utakmicu – Lucas Vazquez je već u prvoj minuti postigao pogodak na asistenciju Viniciusa. U 33. minuti Kylian Mbappe je zabio, ali je gol poništen zbog ofsajda. Međutim, sedam minuta kasnije, nakon duplog pasa s Judeom Bellinghamom, Mbappe ipak postiže gol za 2:0. U trećoj minuti drugog poluvremena Rodrygo je sjajnim udarcem povisio na 3:0.

Iako je izgledalo da je Real već osigurao pobjedu, Alaves je u završnici utakmice uspio zakomplikovati situaciju. Golovima Carlosa Benavideza u 85. minuti i Kikea Garcije minutu kasnije, smanjili su na 3:2, ali Real je zadržao vodstvo i osvojio nova tri boda.

No, slavlje je pokvarila povreda Kyliana Mbappea, koji je zbog nelagode morao napustiti igru u 80. minuti. Iako su prve informacije sugerisale da je zamijenjen iz predostrožnosti, Real je kasnije objavio kako je Mbappe zadobio povredu femoralnog bicepsa lijeve noge.

Prema informacijama novinara Fabrizija Romana, Mbappe će vjerojatno pauzirati tri sedmice, što znači da će propustiti derbi protiv Atletico Madrida, utakmicu Lige prvaka protiv Lillea te susret s Villarrealom u La Ligi. Ako dodatne pretrage pokažu ozbiljnije oštećenje mišića, pauza bi mogla trajati i do dva mjeseca.

Mbappe, koji je ovog ljeta stigao u Real Madrid, odigrao je devet utakmica u kojima je zabio sedam golova i upisao jednu asistenciju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!