Mijatović se vratio u posrnuli Partizan: ‘Jedva sam ga uvjerio’

Nogomet 22. okt 202412:40 0 komentara
Foto: FK Partizan

Predrag Mijatović novi je član uprave beogradskog Partizana, potvrđeno je to nakon sjednice Skupštine.

Proslavljeni crnogorski napadač se nakon 31 godine vraća u klub koji ga je lansirao među zvijezde. Mijatović je svojevremeno bio i sportski direktor Real Madrida.

Dolazi u Partizan koji je u rezultatskim, ali i finansijskim problemima. Klub je navodno u minusu većem od 60 miliona eura.

“Jedva sam ga uvjerio. Puno je razmišljao i na kraju rekao: ‘Partizan je u pitanju, sad je trenutak”, rekao je privremeni predsjednik Partizana Rasim Ljajić pa dodao:

“Suočavamo se s teškom finansijskom i organizacijskom strukturom kluba i imamo pravnika koji će se baviti institucionalnim reformama. Prije svega želim zahvaliti Predragu Mijatoviću, ali i svima ostalima. Moram reći da sam razgovarao s desetinama, možda i stotinama ljudi iz sportskog sektora, ili javnosti, ali svi su rekli ‘podržavam, ali nemoj mene sad’. Peđa Mijatović kao bivši sportski direktor Real Madrida, se uhvatio u koštac sa nama u problemima koje Partizan ima”, rekao je Ljajić.

“Hvala vam na ukazanom povjerenju. Ova priča je skoro krenula, nismo ni slutili da ćemo biti ovdje, ali svjesni smo kakav nas posao čeka i koliko ćemo truda morati uložiti. Naša poruka je da uhvatit ćemo se u koštac sa svim problemima, a vama je poznato koji su to problemi. Rasim je rekao da ima mnogo stvari koje treba napraviti, a nama će za sve to trebati vremena. Bio bih najsretniji kada bih mogao reći Imam čarobni štapić u torbi, ali nemam. To je naša realna situacija. Kad netko odluči ući u nešto novo, onda obično sagleda realno stanje onoga čime se bavi. U nekoliko dana smo dobili informacije i još uvijek, nemajući puno vremena, susreli smo se s nekim stvarima koje su malo čudne. Potrebna nam je pozitivna energija, mislim na igrače, stručni stožer i nas. Trebaju nam navijači, lako je biti Partizanovac kada se osvajaju titule, treba sad biti uz klub”, rekao je Mijatović na predstavljanju.

Šta je Mijatović još rekao, pročitajte ovdje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!