Milan trijumfovao na Olimpicu, Tomori isključen

Nogomet 01. sep 202322:58 0 komentara
REUTERS/Alberto Lingria

Fudbaleri Milana pobjedili su Romu kao gosti rezultatom 1:2 u meču trećeg kola italijanskog prvenstva.

Roma je bila dominantna u prvom dijelu, ali je uprkos tome rano dozvolila Milanu da povede. Strijelac u devetom minutu je bio Giroud sa bijele tačke, nakon što je golman domaćih Rui Patricio oborio Rubena Loftusa-Cheeka u svom kaznenom prostoru.

Izabranici Stefana Piolija su udvostručili svoje vodstvo u 48. minutu, kada se Rafael Leao sjajno pozicionirao ispred Gianluce Mancinija i nakon centaršuta Davidea Calabrije nezaustavljivim volejom savladao Patricija,

Napadala je Roma i u narednom dijelu meča, ali bez uspjeha. Štoper gostiju Fikayo Tomori dobio je drugi žuti karton u 61. minutu i Milan je do kraja bio primoran da igra sa igračem manje. Piolijev sastav je u posljednjih pola sata ipak bio opasniji po gol protivnika, ali je baš tada Roma došla do pogotka koji joj je bar na kratko ulio nadu. U finišu meča je pogodak postigao Leonardo Spinazzola, čiji je djelimično izblokirani udarac prevario Mikea Maignana i završio iza njegovih leđa.

Milan je lider italijanskog prvenstva sa maksimalnih devet bodova iz tri kola, dok je Roma na poražavajućem 18. mestu sa samo jednim osvojenim bodom.

Standings provided by Sofascore

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!