N1 selektor: Zrinjski gazi sve pred sobom, pobjede sarajevskih timova

Nogomet 21. mar 202307:44 0 komentara
N1

Velež je na svom terenu dočekao Slobodu, starog i tradicionalno neugodnog rivala. Dokaz tome je veliki bod koji Sloboda nosi u Tuzlu. Činjenica je da su Tuzlaci u Mostar stigli sa jasnom idejom i ciljem, a on je bio osvajanje jednog boda.

Rođeni na kraju ne mogu biti zadovoljni sa remijem budući da su tokom cijelog meča bili bolji protivnik i pritiskali goste. No, put do mreže nisu uspjeli pronaći. Dojam jeste da je najveći uzrok slabe realizacije bilo neigranje najboljeg igrača Veleža Nermina Haskića. Ovaj napadač je od početka drugog dijela sezone najbolji strijelac ekipe Nedima Jusufbegovića, a njegov izostanak se itekako osjetio. Stvarao je Velež prilike, ali u prvom poluvremenu su Rođeni bili pasivni i odbrana Slobode je dopustila samo dvije opasne situacije. Međutim, golman Filip Erić je bio siguran, a do kraja je odradio fantastičan posao i sa pet odbrana spasio svoj tim poraza.

FK Sloboda Tuzla

Veležu je pripao i drugi dio meča, no, bilo je očigledno da u završnici nedostaje bolja koncentracija, ali i više igrača u šesnaestercu gostiju. Sloboda je bila orijentirana na odbranu svog gola, a podatak da su utakmicu završili sa samo jednim šutem na gol domaćih ide u prilog tome.

Međutim, Velež i pored nekih izglednih prilika nije uspio otključati gol Erića i još jednom se pokazalo da Rođeni u ovom trenutku imaju prilično kratak igrački kadar ako se u obzir uzmu povrede i suspenzije bitnih igrača kao što su Haskić i Edo Vehabović.

Željo na krilima Santosa zabilježio trijumf

Jedna od najboljih partija Željezničara ove sezone krunisana je sa četiri pogotka u mreži Sloge. Ekipa Edisa Mulalića je sjajno započela utakmicu i golom Santosa povela. Na poluvrijeme se otišlo sa neriješenim rezultatom, ali je drugi dio Željo pokazao da u svom rosteru posjeduje dosts individualnog kvaliteta. Santos je sav svoj potencijal pokazao na ovoj utakmici. Poigravao se sa protivnicima, napadao dubinu i svojim odličnim kretanjima poremetio strukturu Dobojlija. Na kraju je utakmicu završio sa dva pogotka i izborenim penalom, a Željezničar je na njegovim krilima stigao do važna tri boda.

N1 / F.Z.

Sarajevo ostvarilo ubjedljivu pobjedu

Bila je to utakmica sa dva lica u Doboju kod Kaknja. Sarajevo je imalo blagu dominaciju u prvom poluvremenu, ali bez nekih ozbiljnijih prilika.

Međutim, drugi dio je donio potpuno drugačiju situaciju na terenu. Sarajevo je koristilo greške odbrane Posušja, a gol Čatakovića je prelomio meč. Nakon toga, bordo tim je zaigrao mnogo sigurnije, a dva brza gola u nastavku Martinovića i Ziljkića donijela su trijumf ekipi Mirze Varešanovića.

F.Z./N1

Princip u igri tima sa Koševa nije se mnogo mijenjao u odnosu na prethodne utakmice. Bordo tim se orijentirao na napade preko bokova i ubacivanje bekova iz drugog plana, a pogotovo su aktivni bili Enedin Mulalić i Francis Kyeremeh na desnoj strani. Njihovim ulaskom u posljednju trećinu terena centaršutevima su tražili Čatakovića u šesnaestercu gostiju.

Igman bio nadomak iznenađenju, Borac ostvario važnu pobjedu

Zrinjski je uz neočekivano mnogo teskoća savladao Igman 2:1.

Da će za mostarski tim to biti teška utakmica bilo je očigledno nakon prvo poluvremena koje je završeno bez golova. Zrinjski je dominirao, ali nisu uspjeli izabranici Krunoslava Rendulića kreirati mnogo opasnih prilika.

Put do mreže pronašli su nakon greške golmana Hamzića, a gol je ponovo postigao Ivan Tičinović koji je u sjajnoj formi. Međutim, Igman je pružio vrlo dobru partiju i za to je nagrađen golom za poravnanje. Ipak, Zrinjski je pokazao da i kada njegovi igrači nemaju dan, postoji dovoljno individualnog kvaliteta da to nadomjeste. Ovaj put je heroj bio Ivan Jukić koji je na asistenciju Nemanje Bilbije spektakularno pogodio za pobjedu.

Borac je ostvario važnu pobjedu protiv Leotara i stigao do druge pozicije u prvenstvu. Golovi Envera Kulašina i Nikole Ninkovića donijeli su Banjalučanima trijumf.

Ni u jednom trenutku pobjeda Borca nije došla u pitanje, a ekipa Vinka Marinovića je na pravi način iskoristila činjenicu da je Leotar na ovo gostovanje stigao prilično oslabljen i bez nekoliko standardnih prvotimaca.

FK Borac Banja Luka

Široki i Tuzla podijelili bodove

Tuzla City je bila blizu osvajanja tri boda na Pecari, no Široki je na kraju ipak uspio postići pogodak za poravnanje.

Građane je u vodstvo doveo Ivanidze u prvom dijelu. Gruzijac je u dobroj formi i bit će jedan od od nosilaca ekipe Milenka Bošnjakovića.

NK Široki Brijeg

Međutim, Širokobriježani su iz prekida stigli do veoma bitnog boda u borbi za plasman u evropska takmičenja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!