Na internetu se pojavio odgovor Francuza na sporne argentinske provokacije

Nogomet 20. jul 202409:17 0 komentara
REUTERS/Leonhard Simon

Poslije trijumfa Argentine nad Kolumbijom u finalu Copa Emerice, pojavio se video koji je snimio Chelseajev Enzo Fernandez, a na kojem pokazuje njega i saigrače kako pjevaju kontraverznu pjesmu o selekciji Francuske.

Na video je odmah reagovao Chelseajev Wesley Fofana koji je video opisao kao “Neobuzdani rasizam”, a Enzo se pravdao kako ga je ponijela euforija tokom slavlja.

Ipak, ta isprika nije bila dovoljna jer je FIFA pokrenula istragu protiv Argentinaca.

Šta kaže tekst sporne pjesme?

Tekst pjesme glasi: “Igraju za Francusku, ali roditelji su im iz Angole. Majka im je iz Kameruna, a otac iz Nigerije. No putovnica im kaže da su Francuzi.”

Na Redditu se pojavio video koji pokazuje tablicu sa svim rodnim mjestima tamošnjih reprezentativaca, a pokazuje kako pjesma Argentinaca baš i nema istine u sebi.

Od 22 fudbalera Trikolora koja su igrala ne Euru samo trojica njih nisu rođeni u Francuskoj, a riječ je o Briceu Sambi koji je rođen u DR Kongu, a sa šest godina se doselio u Francusku. Iznimka je i Camavinga koji je preselio iz Angole u Francusku, kao i Thuram koji je rođen u Italiji jer je njegov otac u to vrijeme igrao za Juventus.

Pogledajte tabelu:

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!