Najmoćnija žena fudbala snimljena na meču Reala, šuška se o najvećem transferu u historiji

Nogomet 09. nov 202315:31 0 komentara
Youtube Screenshot Diario AS

Rafaela Pimento je brazilska advokatica koja je preuzela nasljedstvo koje je izgradio pokojni Mino Raiola. Pimenta je odlučila da u srijedu uvečer gleda uživo meč Real Madrida i Brage u Ligi prvaka (3:0), a prije toga je čak dala i jednu kratku izjavu.

To je bilo dovoljno medijima koji su dobro upućeni dešavanjima u Realu da šuškaju o tome da se već radi na dolasku Erlinga Brauta Haalanda, najvećeg imena u njenoj agenciji.

Haaland će od narednog ljeta za sve klubove van Premier lige koštati 180 miliona eura, a Real bi mogao da odluči da je iskoristi. Ne bi bilo nikakvo iznenađenje da Real pokuša da obori i rekord o iznosu transfera koji je tokom historije često bio u njegovom vlasništvu. Trenutno rekord je PSG koji je Neymara platio Barceloni 222 miliona eura.

Real to sebi i te kako može da priušti, nakon što su navodno „kraljevići“ odlučili da odustanu od dovođenja Kyliana Mbappea. Najveći klub planete i najuspešniji u evropskim takmičenjima bi volio da vidi Haalanda u bijelom dresu, a kada Florentino Perez, predsjednik kluba, nešto zacrta to je obično samo pitanje vremena, a ne mogućnosti.

Real je prije nekoliko dana u saopštenju objavio da nije pregovarao sa Mbappeom, a očigledno su procijenili da u Madridu nedostaje samo klasični golgeter koji bi igrao sa Judeom Bellinghamom i bio čovjek koji bi poput Karima Benzeme ranije mogao da donese „Zlatnu loptu“ na Santiago Bernabeu.

Novi ubitačni trio Reala bi upravo mogli da budu Bellingham, Haaland i Vicinius Junior, a nema nikakve dileme da bi Norvežanin samo od prodaje dresova isplatio dio transfera.

Raiola je imao zatvorena vrata u Realu tokom posljednjih godina, ali je situacija sa Pimentom sada drugačija. Norvežanin je ove godine završio drugi u glasanju za „Zlatnu loptu“ i pored toga što je osvojio čak tri trofeja sa Manchester Cityjem.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

JOŠ SPORTA:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!