Navijači Švedske proveli noć pod budnim okom policije

Nogomet 17. okt 202315:09 0 komentara
REUTERS/Yves Herman

Oko 400 švedskih navijača koji su bili u Bruxellesu na utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u kojoj je njihova reprezentacija gostovala u Belgiji, proveli su noć u hotelima pod policijskom zaštitom nakon tragedije u kojoj su poginula dva navijača, nakon čega je utakmica prekinuta na poluvremenu odlukom igrača.

Igrači su na poluvremenu saznali da je došlo do terorističkog napada te su se na sugestiju kapetana Victora Lindelofa dogovorili da se utakmica ne nastavi.

Evakuacija švedskih navijača počela je oko 21:45, a posljednji navijači napustili su stadion oko tri sata iza ponoći (četiri po lokalnom vremenu). Avionom su se švedski igrači vratili u svoju zemlju, odakle će nastaviti put svojim klubovima. Prije toga malo su se družili s navijačima na stadionu.

Policija u Bruxellesu je u utorak ujutro objavila da je napadač ubijen u sukobu.

Švedski nogometni savez saopštio je da su informaciju o ubistvima dobili prije početka utakmice, no utakmica je počela prema planu jer je odluka belgijske policije bila da je stadion najsigurnije mjesto kako za preostale navijače, tako i za same igrače.

Zasad nema potvrde da su ubijeni Šveđani došli u Bruxelles gledati utakmicu, iako je predsjednik švedskog FA u svom saopštenju, među ostalim, rekao da je ono što se dogodilo “odvratno jer su nevini ljudi koji su samo došli gledati fudbalsku utakmicu ubijeni.”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!