Nevjerovatna priča: Kako su UFC zvijezda i Liverpool koštali Fostera sedmične plate

Nogomet 28. aug 202407:41 0 komentara
Foto: Action Images via Reuters/Lee Smith

Nekadašnji golman reprezentacije Engleske Ben Foster ispričao je u podcastu "Fozcast" kako je u sezoni 2021/22. kažnjen sa 150.000 finti zbog UFC zvijezde Padija Pimbleta i Liverpoola.

U to vrijeme, Foster je bio golman Watforda, a Liverpool je vodio veliku bitku sa Manchester Cityjem za osvajanje titule.

Kada je Liverpool došao Watfordu u goste na Vicarage Road, Foster je Pimbletu obezbijedio karte za ložu. Na poluvremenu je UFC borac izbačen sa stadiona, a Foster je poslije meča kažnjen sedmičnom platom.

“Dopisivali smo se preko Instagrama i ja sam mu obećao četiri karte za meč. I to su naravno Watfordove karte, dakle sedi među navijačima Watforda. I rekao sam mu – mogu da ti dam karte, ali prijatelju moraš da budeš miran. Nemoj da objavljuješ na internetu, nemoj da praviš buku, nemoj da slaviš ako Liverpuool da gol“, ipričao je Foster.

“U to vrijeme, sjetite se, Liverpool je bio na čelu tabele, a mi smo se baš mučili. Pobijedili su nas 5:0, a on je skakao i slavio svaki gol“, rekao je Foster.

Fosterov kovoditelj, takođe fudbaler Tom Ochoa se nadovezao:

“Dali su gol posle tri minute, mislim da je bio Mane. On i njegovi ortaci su skočili. Bili smo u loži sa porodicama i prijateljima. Padne gol – on skače. Ne luduje previše, ali skače. I tako za prvi, pa za drugi gol. I onda je redar prišao i rekao mu: Morat ćemo da vas zamolimo da odete, ako ostanete i nastavite ovako da se ponašate, neko će vas ubiti“.

“I onda je sišao na teren, izbacili su ga, a on je naravno na Instagramu napisao – Fozi, hvala na kartama, volim te, ali Votford je sr..e od kluba i sve to“, nastavio je Ochoa, a Foster se nadovezao:

“Nadam se da ćete ispasti, to je napisao. I onda čim se meč završio, a mi izgubili 5:0, pogledam telefon, tamo hiljadu poruka, hiljadu svega… Samo sam pomislio o, ne, ne, ne… Sve u svemu, kaznili su me za sedmičnu platu… Sjajno. 150.000 funti, toliko mi duguješ Padi“.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!