Njemački RTL šokiran uslovima u Zenici: Možemo li bolje od ovoga?

Nogomet 10. okt 202421:37 0 komentara
Printscreen/TikTok/rtl.sport

Fudbaleri Bosne i Hercegovine i Njemačke odmjerit će snage u Ligi nacija 11. oktobra.

Njemačke zvijezde dolaze iz najjačih svjetskih liga, s najboljih stadiona i vrhunskih uslova u svakom segmentu.

Pojavljivanje u Bosni i Hercegovini mnoge, barem one koji su navikli na kvalitet, ostavlja bez teksta.

Posljednji zatečeni su novinari iz njemačke televizijske kuće RTL, koji su ušli u prostorije Bilinog polja predviđene za gostujući tim.

Na TikTok profilu RTL Sport objavljen je kratki snimak uz natpis “Ovako izgleda svlačionica njemačke reprezentacije za meč Lige nacija u Bosni”, te su postavljena dva emotikona koja predstavljaju začuđenost.

Snimak pogledajte OVDJE.

Selektor Elfa dobio je pitanje njemačkog novinara na današnjoj press konferenciji koji je aludirao na “šarmantnost stadiona” Bilino polje, a rekao je sljedeće:

“Slažem se s vama, definitivno šarmantan stadion. Za nas ništa nije posebno. Igrali smo na takvim i boljim stadionima. Tuš kabine me ne zanimaju, svakako se neću tuširati. A to što je Demirović rekao ne znam šta je mislio, vjerovatno je manje navijača ali znaju biti jako bučni.”

Svoj komentar o svlačionicama našeg najboljeg stadiona dao je i golman Nubel:

“Ja ću se tuširati i nemam problem s tim, ne može se porediti s našim stadionom u Stuttagartu, ali nemam problem s tim.”

Naravno, nije pohvalno da se uopšte diskutuje o prostorijama na ovaj način, ali trenutno je Bilino polje najbolji stadion kojim raspolaže Bosna i Hercegovina, odnosno jedini posjeduje UEFA kategoriju za potpuno propisno organizovanje utakmica.

Nedavno smo pisali o stadionu Koševo kao najvećem u našoj zemlji i razlozima zašto još uvijek nije adekvatno za doček reprezentacije.

PROČITAJTE

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!