Novi trener Dinama: Idemo na pobjedu protiv Monaca

Nogomet 02. okt 202415:33 0 komentara
Foto: REUTERS/Annegret Hilse

Novi trener Dinamo iz Zagreba Nenad Bjelica rekao je da njegova ekipa sa velikim samopouzdanjem dočekuje utakmicu protiv Monaca u Ligi prvaka i da će u tom duelu ići na pobjedu.

„Radujemo se novoj utakmici Lige prvaka u Zagrebu, spremni smo, svi su na raspolaganju osim Stojkovića i Mmaeea. Kod Théophile-Catherine situacija je neizvjesna, vidjet ćemo poslije treninga. Pitate da li bih bio zadovoljan bodom, nikada nisam zadovoljan bodom. Uvijek ćemo igrati na pobjedu. Vidjet ćemo u kom smjeru će ići utakmica, ali daćemo sve od sebe kako bismo pobijedili“, rekao je Bjelica.

Fudbaleri Dinama igraju u srijedu od 21 sat na svom terenu protiv Dinama, utakmicu drugog kola Lige prvaka. U prvom kolu Dinamo je u Minhenu izgubio od Bayerna 2:9, što je najteži evropski poraz u historiji kluba.

Ekipa u utakmicu ulazi poslije pobjede u prvenstvu protiv Lokomotive 5:1, a trener je rekao da igra u toj utakmici daje nadu za dobar rezultat protiv Monaca.

„Igra i rezultat nam daju za pravo da se nadamo pobedi. Odigrali smo dobro ne samo rezultatski već i energetski, sve smo obavili kako smo se i dogovorili“, naveo je on.

Monaco je u prvom kolu pobijedio Barcelonu sa 2:1.

„Morat ćemo da stojimo ‘gusto’, igraju 4-2-2-2, kvalitetna su ekipa. Imaju strašno dobru tranziciju, brzi su, fizički moćni. Odličan spoj mladosti i iskustva. Očekujem da damo maksimum, ako sve bude na maksimumu, vjerujem u uspjeh,“ dodao je Bjelica.

On je pohvalno govorio o treneru Monaca Adiju Huttera.

„Naš je put vrlo sličan i on je krenuo iz druge austrijske lige. Studiozan je trener, dobro priprema utakmice, sve njegove ekipe su organizovane. Nije imao lagan put i radujem se njegovim uspjesima. U svim zemljama je radio kvalitetno“, ocijenio je trener zagrebačkog kluba.

Na pitanje hoće li sutrašnja moguća pobjeda protiv Monaca biti njegov najveći uspjeh u Ligi prvaka, Bjelica je rekao da se nada da „najveća pobjeda tek dolazi“.

„Svaka pobjeda u Ligi prvaka je velika pobjeda, svakoj se isto radujem. Nadam se da najveća pobjeda tek dolazi“, dodao je.

Kapiten Dinama Arijan Ademi odigraće 106. evropsku utakmicu.

Ademi se složio sa trenerom da je pobeda protiv Lokomotive vratila samopouzdanje igračima. On je rekao da ekipa želi da pokaže da je težak poraz u Minhenu bilo loše veče.

„Poraz je probudio inat u nama, želimo da pokažemo da je to bilo loše veče, vjerujem da će tako i biti“, rekao je Ademi i dodao da se dobro osjeća fizički, pošto se oporavio od povrede zadnje lože.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!