Objavljen interni razgovor Enriquea i Mbappea: Moraš biti kao Michael Jordan (VIDEO)

Nogomet 03. okt 202416:30 0 komentara
Screenshot/X/MovistarFutbol

Prošle sezone Paris Saint-Germain je uspio da prođe ekipu Barcelone u četvrtfinalu Lige prvaka. Nakon poraza od 2:3 na Parku prinčeva, francuska ekipa je pobijedila 4:1 u uzvratnom susretu. U četvrtak je ‘Movistar+’ objavio vrlo zanimljiv prilog o tome što se dešavalo u danima uoči utakmice u Barceloni.

Ove slike su dio dokumentarnog serijala koji prati Luisa Enriquea u njegovoj prvoj sezoni u PSG-u. U njima vidimo motivacijski razgovor između trenera i Kyliana Mbappea, kojeg on poziva na više defanzivnog rada kako bi dao primjer kao vođa tima.

“Čitao sam da ti se svidio Michael Jordan. Michael Jordan je znao sve svoje saigrače hvatati za m**a i braniti kao ku**in sin. Moraš dati primjer, prvo kao osoba i kao igrač”, počeo je energični Luis Enrique, koji je počeo objašnjavati PSG-ov plan protiv Barce.

“Imat ćete Cubarsija, označit ćete njega. Obilježit ćete njega i Ter Stegena. Provest ćete cijelu utakmicu pritiskajući Cubarsija da bude spriječen da ide naprijed i Ter Stegena da igra brzo. I onda, da se brzo vratiš nazad. Zbog čega? Da budeš lider“, rekao je Enrique.

U tom meču, Cubarsi je pretrpio visok presing PSG-a, a Ronald Araujo je isključen.

U to vrijeme Mbappe još nije javno objavio da napušta PSG. Učinio je to mjesec dana nakon, u maju. Ali iza zatvorenih vrata, to se već znalo i Luis Enrique ga je motivisao:

“Ovo je ono što želim da uradiš kao vođa za dva mjeseca koja su ti ostala. Želim da odeš odavde na velika vrata, Kiky. nema sumnje u to.”

“Ali moraš to zaslužiti. A ne napadaj, znam da si ti Bog kada napadaš, nema boljeg od tebe, znam to. Ali onog dana kada ne napadneš moraš biti najbolji igrač u historiji u odbrani. To je vođa, to je Michael Jordan”, rekao je Luis Enrique.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!