Otmičari: Volimo Diaza, pustit ćemo mu oca na sigurno

Action Images via Reuters/Jason Cairnduff

Nedavno oteti otac fudbalera Liverpoola Luisa Diaza će uskoro ponovo biti na slobodi, pošto se grupa koja ga je kidnapovala oglasila saopštenjem i to potvrdila.

Grupa koja je prvobitno otela Diazove roditelje – majka mu je poslije samo nekoliko sati spašena – identifikovana je od strane Vlade Kolumbije kao Nacionalna oslobađajuća vojska. Oni su u saopštenju naveli da nisu imali namjeru da naškode porodici reprezentativca, kao i da će osloboditi Luisa Manuela Diaza.

Nacionalna oslobađajuća vojska u Kolumbiji je odred koji nije u direktnoj vezi sa državom i vodi pregovore sa predstavnicima zakona oko primirja, s obzirom da se radi na okončanju konflikta koji bukti skoro 60 godina.

“Front rada na sjeveru nas tjera na ekonomske misije i jedna od njih je obezbjeđivanje slobode, koju ćemo garatnovati i Luisu Manuelu Diazu, ocu Luisa Diaza, čim budemo utvrdili da je to zapravo njegov identitet. On je član porodice vrhunskog sportiste koji svi mi Kolumbijci volimo. Pustit ćemo ga čim se to desi, želimo da izbjegnemo incidente. Luis Diaz je simbol naše zemlje, nadamo se da će problemi biti razriješeni“, piše u saopštenju koji je objavljen u listu “EL Colombiano“.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad