Otočki mediji ismijavali Tuchela: “Crni dan za Englesku”

Nogomet 16. okt 202419:11 0 komentara
Screenshot

Novinare engleskih tabloida teško je pogodila vijest da će Thomas Tuchel biti selektor fudbalske reprezentacije te zemlje.

Neko bi pomislio da je antagonizam posljedica nestručnosti nasljednika Garetha Southgatea, ali nije to problem.

Samo čitanjem naslova stiče se utisak da je prvi i osnovi problem to što je Tuhcel Nijemac.

Recimo, Daily Mail ocjenjuje da je engleskom fudbalu narušen imidž i identitet postavljanjem jednog Nijemca za selektora, iako je taj isti Nijemac poveo klub iz centra Londona do titule prvaka Evrope prije samo tri godine.

Naslov je „Crni dan za Englesku“.

Zanimljivo, identitet kod Engleza nije bio narušen kada su za selektore postavljani Šveđanin Sven-Goran Eriksson ili Italijan Fabio Capello.

Međutim, kada je na red došao Tuchel, iz podruma je na svjetlo dana pobjegla decenijska, ako ne i stoljetna netrpeljivost Engleza prema svemu njemačkom.

The Sun se na naslovnici pohvalio neukusnom pošalicom koja kaže da je Thomas Tuchel odličan u kožnim pantalonicama, rugajući se tradicionalnoj bavarskoj nošnji u kojoj su se, pored Tuchela, pojavljivali i neki drugi bivši treneri Bayerna u oktobarskim danima. Recimo, miljenik ostrvskih medija Pep Guardiola.

Možda bi ovaj otpor radi otpora i mogao da bude opravdan da je Engleska i kolijevka vrhunskih fudbalskih trenera, a ne samo fudbalske igre.
Posljednji Englez koji je osvojio titulu u fudbalskom prvenstvu Engleske ima 80 godina i pune dvije decenije ne trenira nikoga, od kada je napustio Shangai Shenhuu.

Riječ je o velikom Howardu Wilkinsonu koji je donio titulu Leedsuu sezoni 1991/92, dakle prije 32 godine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!