Pogbi stigla ponuda iz Rusije: Plata 1500 eura plus bonusi

Nogomet 11. mar 202412:57 0 komentara
REUTERS/Massimo Pinca/File Photo

Paul Pogba, veznjak Juventusa i prvak svijeta sa Francuskom 2018. Godine suspendovan je nedavno na četiri godini zbog korištenja nedozvoljenih supstanci. Kako Pogba za dvije sedmice puni 31 godinu, duga suspenzija znači skoro sigurno kraj karijere.

Međutim, mediji u Italiji pišu da je Pogba dobio ponudu iz Rusije da igra u fudbalskoj ligi slavnih ljudi. Pozvala ga je ekipa Broke Boys koja se takmiči u Medija fudbalskoj ligi. To je projekt stvoren 2022. godine, a u ekipama igraju slavne osobe, glumci, sportisti i pjevači.

Sportski direktor Artjom Čatjaturjan je rekao kako je kontaktirao Pogbinu menadžerku Rafaelu Pimentu. Pogbi je ponudio 1500 eura mjesečno, ali i neke bonuse. Čeka se odgovor francuskog asa.

Cijelu profesionalnu karijeru Pogba je proveo u dva kluba, a premda je Francuz, nijedan od njih nije iz njegove otadžbine. U akademiju Manchester Uniteda došao je 2009. kao 16-godišnjak iz Le Havrea. Tri godine kasnije bez obeštećenja je prešao u Juventus. Posle četiri godine, u ljeto 2016. vratio se u United uz odštetu od 105 miliona eura, čime je postao u tom trenutku najskuplji igrač u historiji.

Poslije šest godina Pogba je 2022. opet bez odštete zamijenio Manchester Torinom. U drugom mandatu za Juventus je odigrao samo 12 utakmica zbog povrede i dopinga.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!