Pojavile se dvije liste dobitnika Zlatne lopte: Potez Real Madrida ipak naslućuje osvajača!

Nogomet 28. okt 202415:43 0 komentara
Foto: REUTERS/Susana Vera

Večeras je na rasporedu dodjela prestižne nagrade, Zlatne lopte, a manifestacija će biti održana u Parizu.

Na listi kandidata nema Messija i Ronalda koji su dominirali u osvajanju ove nagrade, te su ovogodišnji glavni favoriti Vinicius Junior iz Real Madrida, Rodri iz Manchester Cityja, te Jude Bellingham iz Real Madrida.

Prije svake dodjele procure određene informacije o dobitniku ranije nego to zvanično bude saopšteno, a ovaj put su se na mrežama pojavile dvije liste s različitim “pobjednicima”.

Prva lista pokazuje da je pobjednik Rodri sa 596 bodova, drugi je Vinicius Junior sa 580, a trećeplasirani Jude Bellingham sa 450 bodova.

Na drugoj listi je pobjednik Vinicius Junior sa 630 bodova, Rodri ga prati sa 57, a treći je ponovo Jude Bellingham sa 422 boda.

Naravno, izvori nisu potpuno kredibilni, ali potez Real Madrida mogao bi biti odgovor na pitanje ko osvaja Zlatnu loptu,

Naime, kako prenosi MARCA, Real Madrid je otkazao odlazak cijele svoje ekspedicije u Pariz na gala dodjelu Zlatne lopte, uključujući i Viniciusa , što sugeriše da Brazilac nije dobitnik prestižne nagrade.

Avion koji je rezervisao Real Madrid trebao je poletjeti s aerodroma Adolfo Suárez de Barajas u 15 sati , no klub je otkazao ekspediciju u kojoj je planirano 50 ljudi. Veliko iznenađenje potvrda je iz koje se jasno vidi da Madrid već ima informaciju da Vini nije izabran za najboljeg fudbalera svijeta.

50 članova koji su putovali u Pariz bili su u Valdebebasu (područje u blizini zračne luke Barajas i Realov sportski kompleks) od 14:00 sati, a alarmi su se uključili kada niko nije krenuo put Pariza.

Zvaničnog dobitnika saznat ćemo večeras, a prema trenutnim potezima Reala i kotiranju fudbalera, to bi najprije mogao biti Rodri.

Podsjećamo, novinar N1 predstavlja Bosnu i Hercegovinu na ovogodišnjem glasanju.

╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad, pridružite nam se i na WhatsApp kanalu klikom ovdje

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!