Ponuđeno mu pravo bogatstvo: Portugalski fudbaler napravio neočekivan transfer

Nogomet 20. jun 202319:02 0 komentara
Action Images via Reuters/Peter Cziborra

Ruben Neves je novi fudbaler Al Hilala.

U poređenju sa cenama koje u poslednjih nekoliko meseci plaćaju klubovi iz Saudijske Arabije kako bi doveli igrače, 47 miliona funti (55 miliona eura) zvuči kao sitnica. Ali, svakako to nije.

Za toliko je Ruben Neves pristao da dres Wolverhamptona zamijeni dresom Al Hilala, a Premier ligu Engleske Pro ligom Saudijske Arabije.

Pričalo se da dvadesetšestogodišnjak želi da napusti Wolvse kako bi pronašao angažman u klubu sa kojim će igrati Ligu šampiona. A našao je klub sa kojim to takmičenje zasigurno neće vidjeti.

Igrač je dogovorio lične uslove, dogovorila su sve i dva kluba, a ugovor će biti potpisan na tri godine. Očekuje se da Neves bude predstavljen u novom klubu nakon reprezentativnih obaveza sa Portugalom.

Sa 18 godina, dok je nastupao za Porto, bio je najmlađi fudbaler koji je bio kapiten neke ekipe u Ligi šampiona. A kada je iz Porta stigao u Wolverhampton, njegov novi tim igrao je u Championshipu. Kako god se pogleda i okrene, pobjednik u transferima koji se odigravaju oko Nevesa uvijek je njegov menadžer Jorge Mendes.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!