Postigla gol za titulu prvaka svijeta, pa saznala da joj je preminuo otac

Nogomet 22. aug 202307:14
REUTERS/Hannah Mckay

Ženska fudbalska reprezentacija Španije osvojila je Svjetsko prvensto, nakon što su savladale Englesku, a jedini gol postigla je Olga Garcia Carmona.

Nevjerovatne vijesti dočekale su je po završetku finalnog meča Mudijala, jer je saznala za očevu smrt, objavio je Kraljevski španjolski nogometni savez (RFEF).

“RFEF s dubokim žaljenjem obavještava o smrti oca Olge Carmone. Fudbalerka je tužnu vijest saznala nakon finala Svjetskog prvenstva. Šaljemo najiskrenije zagrljaje Olgi i njenoj obitelji u trenutku duboke boli. Volimo te, Olga”, navodi se u saopštenju.

U emotivno nabijenoj objavi na X-u, prije poznatom kao Twitter, Carmona je voljela svog oca kao zvijezdu koja je gleda s visine dok je igrala finale.

Junakinja Španije također se oglasila nakon svega na Twitteru.

“I bez da sam toga bila svjesna, imala sam svoju Zvijezdu prije početka. Znam da si mi dao snagu da postignem nešto zaista jedinstveno. Znam da si me večeras gledao i da si ponosan na mene. Počivaj u miru oče.” napisala je.

Carmona je igračica Real Madrida, a ubrzo je i Kraljevski klub objavio saopštenje u kojem izražava saučešće.

“Real Madrid C.F., predsjednik i Upravni odbor duboko su ožalošćeni zbog smrti oca naše igračice Olge Carmone. Real Madrid želi izraziti našu sućut i iskreno suosjećanje s Olgom, njenom obitelji i svim njezinim voljenima. Neka počiva u miru”, naveli su.

Također je zanimljivo da je Carmona poslije gola u finale imala posebnu poruku na majici ispod dresa, jer je željela odati počast preminuloj majci svoje najbolje prijateljice.

REUTERS/Asanka Brendon Ratnayake

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ: