Premijer liga Engleske proglasila pobjedu u sporu protiv Manchester Cityja

Nogomet 07. okt 202418:53 0 komentara
REUTERS/Toby Melville

Englesko fudbalsko takmičenje Premijer liga proglasilo je danas pobedu nakon spora sa Manchester Cityjem u vezi zakonitosti finansijskih propisa lige, dok engleski klub tvrdi da je arbitražni panel ukazao da su određeni propisi Premijer lige nezakoniti.

Manchester City pozdravlja odluku arbitražnog panela i tvrdi da su propisi proglašeni neregularnim, i da je Premijer liga “zloupotrebila svoju dominantnu poziciju”.

Premijer liga tvrdi da je tribunal donio zaključak da je većina propisa neophodno i da su odbacili većinu žalbi kluba iz Manchestera.

Propisi koji su bili predmet spora, pravila Transakcija povezanih lica, osmišljeni su kako bi se obezbijedilo pravedno tržište i odnosi se na komercijalne ugovore sa organizacijama blisko povezanim sa vlasnicima klubova, i da očuvaju “kompetetivni balans” Premijer lige.

Odbačene dvije važne tačke optužbe protiv Manchester Cityja!

Manchester City je naveo da je tribunal zaključio da su propisi “strukturalno nepravedni” i da je Premijer liga bila “izuzetno nepravedna” kad ih je sprovodila nad njima.

U korist Manchester Cityja  ide odluka suda da akcionarski zajmovi, koji mogu da se ponude uz nižu kamatnu stopu ili bez kamatne stope, ne smiju da se isključe iz pravila Transkacija povezanih lica.

Manchester City tvrdi da je odluka o mogućnosti da engleski klub potpiše dva velika sponzorska ugovora sada na čekanju, nakon odluke tribunala.

Premijer liga tvrdi da “mali broj diskretnih elemenata u vezi pravila nije bio u saglasnosti sa standardima zakona konkurencije i javnog zakona”, ali da je tribunal odbacio većinu žalbi Manchester Cityja i utvrdio da su ta pravila neophodna radi efektivne finansijske kontrole lige.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!