Preminuo legendarni fudbaler Partizana Branko Rašović

Nogomet 11. okt 202412:10 0 komentara
Foto: FK Partizan

Branko Rašović, nekadašnji igrač Partizana preminuo je u 83. godini.

Rašović je za Partizan igrao pet godina, a vijest o njegovoj smrti prenio je i klub iz Humske.

Rođeni Podgoričanin je u dresu crno-bijelih upisao 210 nastupa, dao je dva gola, a 1966. godine bio je dio čuvenog tima koji je igrao finale Kupa evropskih šampiona sa Real Madridom.

Partizan je tada poražen sa 2:1, a Rašović, koji se formirao u Budućnosti kao fudbaler i igrao tamo kao prvotimac od 1962. do 1964, ostao je u Partizanu još tri godine nakon spomenutog finala.

“Sa nevjericom i tugom, primili smo vijest da nas je u danas, u 83. godini života, napustio Branko Rašović, legendarni fudbaler Partizana. FK Partizan iskazuje iskreno saučešće porodici i prijateljima. Vrijeme i mjesto sahrane će biti naknadno objavljeni“, naveli su iz Partizana.

Rašović je nakon Partizana igrao i za Borussiju iz Dortmunda, takođe je tamo proveo pet godina i onda se penzionisao 1974. godine.

Kada je riječ o reprezentaciji prošao je mlađe kategorije jugoslovenskog tima za čiji je prvi tim igrao od 1964. do 1967.

Nakon karijere fudbalera je jedno vrijeme radio i kao trener, a radio je u Partizanu do odlaska u penziju 2008. Njegov sin Vuk je također poznat kao nekadašnji igrač i trener kluba iz Humske.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!