Preokret: Lineker se vraća na male ekrane u Britaniji

Nogomet 13. mar 202312:31 0 komentara
REUTERS/Hannah McKay

Gary Lineker bi ipak trebalo da se pojavi u ulozi voditelja u emisiji "Match of the day", sljedećeg vikenda, pišu britanski mediji.

Prema njihovim pisanjima, Lineker će u budućnosti paziti šta piše na društvenim mrežama, konkretno na Twitteru. Trebalo bi i da se izvini. Postoji čak i mogućnost da u toku dana obje strane objave određenu vrstu saopštenja.

Lineker, koji je najplaćeniji radnik britanskog državnog emitera, morao je da se povuče na zahtjev ljutih konzervativnih političara, koji su teško pogođeni njegovim komentarom na Twitteru, upoređujući odluku ministarke unutrašnjih poslova Suel Brejverman da praktično spriječi sve migrante da uđu u Britaniju, sa nacističkim zakonima tridesetih godina prošlog vijeka i nazvao je “gorom od grozne“ i “neizmerno okrutnom“.

Brejverman se požalio BBC-u na Linekerovu objavu, a BBC je izdao saopštenje u kojem je naveo da će imati “iskren razgovor“ sa svojim veoma popularnim voditeljem i licem sportskog programa i ukloniti ga iz emisije dok se ne “postigne dogovor i jasan stav o njegovom korištenju društvenih medija“.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!