Prvi transfer bogatog Newcastlea, stigao Trippier

Nogomet 07. jan 202211:11 > 11:43 0 komentara
Newcastle United

Kieran Trippier je od petka ujutru novi fudbaler Newcastle Uniteda. To je prvi transfer ovog kluba od kako su gazde prebogati Saudijci.

To je takođe i prvo pojačanje od doalska menadžera Eddiea Howea. Kiran je potpisao ugovor na dijve i po sezone, a stiže iz Atletica iz Madrida gde je minule sezone osvojio titulu šampiona.

„Prezadovoljan sam što dolazim u ovaj fantastični klub. Uživao sam u Madridu, ali kada sam čuo da me Newcastle želi i znajući da sam već radio sa Eddiem, znao sam da želim da budem ovdje. Svjestan sam da ima mnogo posla pred nama ali znam zahtjeve Premijer lige i znam da ovaj klub ima talentovane igrače. Jedva čekam da izađem na stadion kao Newcastelov igrač“, rekao je Trippier.

Ovaj desni bek je inače u karijeri nastupao i za Tottenham, ali i za Burnley gde mu je menadžer 2011. bio baš Eddie Howe. Standardni je reprezentativac Engleske i igrao je na Evropskom prvesnstvu 2021. godine.

Transfer neće baš biti pretjerano skup za nove vlasnike Newcastlea. Tek 12 miliona funti će “Svrake” uplatiti Atletico Madridu. Razlog što obeštećenje nije veće je taj što Trippier ima 31 godinu, dok sa druge strane mu ističe ugovor u Atleticu pa je ova zima bila posljednja prilika za “Jorgandžije” da zarade na njegovoj prodaji.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!