Prvijenac Dangubića za tri boda Željezničara: Hrabro Posušje odlazi bez bodova sa Grbavice

Nogomet 29. sep 202416:57 0 komentara
Foto: HŠK Posušje

Minimalnu pobjedu upisao je Željezničar protiv Posušja u meču 9. kola prvenstva Bosne i Hercegovine. Jedini gol, ujedno i prvijenac postigao je Filip Dangubić.

Uvodnih dvadesetak minuta na stadionu Grbavica nije ponudilo skoro ništa vrijedno pomena.

Samir Radovac pokušao je sa distance u nastavku, ali njegova udarac otišao je pored gola.

Mustafa Šukilović morao je napustiti teren poslije samo petnaest minuta zbog povrede, a umjesto njega u igru je ušao Azur Mahmić.

Dvije minute kasnije Dario Pavković imao je stopostotnu šansu za Posušje, izašao je sam ispred Vedad Muftića, ali golman Željezničara sjajno brani.

Uzvratili su domaći preko Filipa Dangubića, ali pokušaj nije napravio puno problema Marku Galiću.

Glavni arbitar Ernes Džemidžić podijelio je do kraja prvog dijela fudbalerima Željezničara tri žuta kartona u 15 minuta. Javne opomene dobili su: Karamarko, Al Jabber i Radovac.

S druge strane, Boban je upisam u bilježnicu Džemidžića u redovima Posušja.

Foto: HŠK Posušje

Gabrijel Boban nije iskoristio veliku priliku na otvaranju drugog dijela, kada je šutirao preko gola Muftića poslije ubacivanja nakon prekida.

Dalekometnu loptu uputio je Muftić ka Aleksandru Boljeviću, koji se izborio sa odbranom Posušja za posjed, nakon toga Boljević centrira na peterac i pronalazi Filipa Dangubića, a napadač Željezničara postiže prvijenac u dresu kluba sa Grbavice.

Preuzeli su igrači Denisa Ćorića terensku inicijativu poslije gola, a novu udarac ka golu Galića imao je Boljević, međutim pokušaj Crnogorca otišao je preko gola.

Dvije sporne situacije i rekacija VAR-a

Sudac Džemidžić dobio je poziv iz VAR sobe u 69. minutu, kada je Mahmića nakon duela sa Bobanom u šesnaestercu Željezničara lopta pogodila u ruku, ali Džemidžić je procijenio da elemenata za penal nije bilo.

Jako dobar pokušaj za Željezničar imao je Boljević u 77. minutu, ali snažan udarac otišao je preko gola Posušja.

Sedam minuta prije kraja mogli su Posušaci do boda, ali nakon jednog centaršuta gostiju, loše su reagovali igrači Posušja u kaznenom prostoru Željezničara i lopta odlazi pored stative Muftića.

Tražili su gosti igranje rukom u 92. minutu Marina Galića, a nakon razgovora Džemidžića sa VAR sobom, glavni arbitar gledao je situaciju u kojoj je Mahmić nakon izbacivanja lopte u kaznenom prostoru pogodio u ruku Galića. Međutim, glavni arbitar pokazao je da elemenata za penal prema njegovoj procijeni nema.

Željezničar je sada treći na tabeli sa 17 bodova, koliko ima i Sarajevo, ali Bordo tim ima i dvije utakmice manje. Posušje je četvrto sa 14 osvojenih bodova.

Naredno kolo 5. oktobra Željezničar ide u goste Borcu, a Posušje u hercegovačkom derbiju dočekuje Široki.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!