Real okuplja “savršen tim”, na meti sjajni fudbaler iz Njemačke

Nogomet 24. okt 202314:12 0 komentara
REUTERS/Heiko Becker

"Rupu" na lijevom beku Real Madrid pokušat će da popuni dovođenjem kanadske senzacije Alphonsa Daviesa narednog ljeta, ali je pitanje da li su na "Santiago Bernabueu" stadionu objektivni kada namjeravaju da odvoje oko 40 miliona eura za taj transfer.

Do Španije su stigle informacije o tome da su pregovori između Bayerna iz Minhena i jednog od najbržih fudbalera Bundeslige u „ćorsokaku“ još od kada ih je u ime kluba vodio bivši direktor Hasan Salihamidžić, tako da aktuelni Daviesov ugovor i dalje važi samo do 2025.

To znači da sljedećeg ljeta ulazi u posljednju, čuvenu „izlaznu“ sezonu ugovora sa klubom u koji je došao iz Kanade sa 17 godina.

Bayern ne namjerava da proda Daviesa, ali ukoliko do ljeta ne dođe do dogovora oko produžetka saradnje u klubu će biti primorani da razmisle o tome.

Dok čekaju Daviesa, u Madridu mogu da računaju na Frana Garciju i Ferlanda Mendyja, a koliko su njih dvojica neubjedljivi govori i to što se trener Carlo Ancelotti najčešće odlučivao da na poziciju lijevog beka šalje vezistu Eduarda Camavingu.

BONUS VIDEO

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!