Rezime evropske noći Borca, Lešinari odali priznanje igračima: “Ostvarili ste naše snove”

Nogomet 30. aug 202411:53 0 komentara
Foto: FK Borac Banja Luka

Borac nije uspio da načini senzaciju, a bio je tako blizu plasmana u Ligu Evrope.

Da je neko prije početka sezone Borcu iz Banjaluke ponudio plasman u grupnu fazu Lige konferencije, sigurno je da bi svi u prvaku Bosne i Hercegovine to objeručke prihvatili.

Jer, za tako nešto bilo je potrebno eliminisati najmanje dva rivala u Evropi. I Borac je to uspio već poslije tri runde, Banjalučani su najprije posle drame u Albaniji i boljeg izvođenja jedanaesteraca bili bolji od Egnatije.

U drugoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona grčki PAOK je ipak bio prejak, ali je evropsku jesen Borac obezbijedio kad je u trećoj rundi kvalifikacija za Ligu Evrope bio bolji od Ki Klaksvika sa Farskih Ostrva.

Mogli su Banjalučani da „ubodu“ i jackpot, u vidu plasmana u Ligu Evrope. Malo ih je dijelilo od toga, stigli su do penala protiv favorizovanog mađarskog Ferencvarosa, ali nisu imali sreće.

Prethodno, u produžecima su poveli golom Barta Meijersa u 104. minutu, ali je dvomeč u penale odveo Varga, koji je u 111. minutu iskoristio jedanaesterac.

Na kraju, navijači Borca, popularni „Lešinari“, postrojili su igrače na atletskoj stazi, ali je da bi im držali bukvicu, već da bi im uputili poruke ohrabrenja i da bi im čestitali na svemu što su prikazali tokom kvalifikacija ovog ljeta.

Borac će takmičenje nastaviti u grupnoj fazi Lige konferencije, a rivale za historijsko učešće u ovoj fazi saznaće u petak, poslije žrijeba koji počinje u 14:30.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!